BRAĆA BUŠLJETA

PIRANHE DOMAĆE NOĆNE INDUSTRIJE Životna priča vlasnika zapaljenog kluba Ray

Od studenata koji su lijepili flyere za partije u Gjuri do vlasnika moćnog carstva koje je nekome zasmetalo
 CROPIX / Facebook

ZAGREB - Od studenata koji su po Zagrebu lijepili flyere za techno partije u Gjuri do vlasnika moćnog ugostiteljsko-klupsko-dizajnerskog carstva koje je nekome zasmetalo...

Petak je. Popodne. Jarun. Vrijeme je odmora prije noćnog izlaska. Kasni kolovoz: najbolje vrijeme za zagrebačke ugostitelje. Ali klub Ray Grill & Club te večeri neće primiti nikoga. Jer u srijedu u zoru izgorio je do temelja, piše Globus u novom broju.

Netko je sve zalio benzinom i zapalio, utvrdila je policija. Klub je pretvoren u zgarište: šank, stolice, drveni zidovi. Kroz zaštitnu pregradu to popodne proviruje pjevačica folk nota, gleda i komentira s prijateljicom. Utegla se u tajice, ukrasila se zlatnim remenom, raspustila plavu kosu, uzela role pa kruži oko jezera.

Teško ju je ne zamijetiti. Pjevačica Silvija Mišanović, nekadašnja Super Silva, baš kao i taj klub, “izgorjela“ je upravo na narodnjačkoj sceni: teška prometna nesreća, krađa, tjeralice, pa zatvor, depresija.

Primjećujem taj prizor dok sjedim na plaži ispred samog kluba. U restoranu, odmah pokraj kluba, vodeći ljudi dogovaraju kako izaći iz situacije.

Okupili su se oko okruglog stola i planiraju.

“Trebamo odmah otvoriti”, zaključuju.

Pokušavamo doći do vlasnika kluba, braće Bušljeta, Ivana i Nikole, ali odbijaju svaki razgovor.

Raniji problemi. Pogođeni su, mole za razumijevanje, ne žele se još više izlagati, govore da su u šoku i pitaju se: “Je li to neka poruka?”

U društvu prijatelja mlađi brat Ivan Bušljeta događaj je ovih dana, doznajem, prokomentirao riječima: “Ne vjerujem da se u našem Zagrebu može dogoditi ovakav akt.”

I ranije su braća Bušljeta imala problema s prijetnjama, napadima. Starijeg brata Nikolu Bušljetu lani je ispred njegove kuće napao maskirani muškarac sa željeznom šipkom u rukama, no on mu je uspio pobjeći i napad prijaviti policiji. Povezivalo se to poslije s Bušljetinim potencijalnim ugostiteljskim poslovima na Hvaru, koji navodno nisu odgovarali ekipi okupljenoj oko Vinka Žuljevića Klice, umirovljenog pukovnika HVO-a, čiji se suradnici dovode u vezu s lokalima na Hvaru.

A Bušljetini prijatelji kažu da je prijetnji bilo i poslije, upravo zato braća i zaziru od medija, javnog izlaganja, priča o uspjehu.

“Treba se maknuti od tih narodnjaka, medija”, komentira neslužbeno jedan od bliskih suradnika braće Bušljeta te dodaje:

“Volio bih znati tko je to napravio, i zašto, jer nije mi jasno da to može netko namjerno napraviti.”

Pitamo ga kako komentira spekulacije da su to možda napravili sami vlasnici kako bi od osiguranja naplatili odštetu pa time preuredili klub, a Bušljetin prijatelj rezignirano odgovara da je to potpuna besmislica.

“Zašto bi si oni u vrhu sezone sami zapalili klub? Zaista bi morali biti ludi, a ne znam tko se u Hrvatskoj uspio naplatiti od osiguranja i obogatiti”, komentira njihov prijatelj.

Braća Bušljeta ne odustaju: ovih dana reklamiraju ponovno otvorenje kluba Ray Grill&Club, i to već za petak, no u drugom prostoru.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:08