ORGIJE UZ ALKOHOL

PIROMAN IZ NOVOG ZAGREBA OSUĐEN NA 20 MJESECI Napadač na Luku Ritza opet u zatvoru

Piromanske orgije Vedrana Miličevića (20) i Kristijana Milovića (23), koji su 11. prosinca prošle godine više od tri sata s upaljačem u džepu i bocama alkohola haračili po četiri novozagrebačka kvarta, danas su dobile sudski epilog.

Priznali su krivnju pred sucem na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu i ekspresno su osuđeni. Milović je nepravomoćno osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora, a Miličević će zatvorsku kaznu od dvanaest mjeseci zamijeniti radom za opće dobro.

Milović je već bio na preodgoju u Turopolju, jer je sudjelovao u napadu na Luku Ritza, maturanta Grafičke škole, koji je u lipnju 2008. preminuo od posljedica premlaćivanja okrutne bande na autobusnoj stanici u Novom Zagrebu.

U tom je slučaju protiv prvooptuženog nasilnika J. J. postupak obustavljen jer je zbog drugog kaznenog djela boravio u Odgojnom zavodu pa je zaključeno da je svrha njegove kazne ispunjena. Drugooptuženi R. L. u pritvoru je osijedio od stresa i jedini je sankcioniran zatvorom, no nakon devet mjeseci pušten je na uvjetnu slobodu iz kaznionice u Požegi.

Treći krivac M. K. završio je u popravnom domu na više od godinu dana, četvrti kompanjon S. Š. kaznu je odslužio u Turopolju, a protiv Kristijana Milovića postupak zbog huliganstva u slučaju Luke Ritza je obustavljen jer je zbog drugog djela već bio u Kaznenom zavodu Turopolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:53