POŽARI KOD PLOČA

PIROMAN U SAMO NEKOLIKO MINUTA PODMETNUO DVA POŽARA! Namjerno je palio travu i nisko raslinje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 06.08.2019. u 11:41

Sibenik, 270719.
U Dubravi kod Sibenika buknuo je veliki sumski pozar kojega zbog jakog vjetra, uz kopnene snage, gase tri kanadera i dva airtraktora.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanice / CROPIX

Požar, Ilustracija

 

Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je 42-godišnjaka zbog sumnje da je u nedjelju na dva mjesta podmetnuo požare u Kominu na predjelu Ploča.

Policija je u utorak priopćila da su policajci iz Ploča uočili 42-godišnjaka za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je podmetnuo oba požara, namjerno zapalivši travu i nisko raslinje.

U prvom požaru, koji je izbio oko 10,45 sati na predjelu Luka, opožareno je oko 3 000 četvornih metara.

Drugi požar, koji je izbio nekoliko minuta kasnije na više mjesta u dužini od dva kilometra na predjelu Rastoka, opožario je oko 4.000 četvornih metara.

Intervencijom vatrogasaca i mještana oba požara su vrlo brzo ugašena i nije nastala veća materijalna šteta.

Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen, osumnjičeni 42-godišnjak prevezen je na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću podnosi kaznena prijava, kažu u policiji.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo