SUKOB OKO INTERESA

Plaški: U Općini se žestoko potukli pročelnik i domar

 Danijel Soldo/Cropix

KARLOVAC - Pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela Općine Plaški, koji je za prošlih lokalnih izbora tamo bio predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Slavko Šušnjić (56) potukao se jutros u zgradi Općine s Borisom Sliškovićem (51), domarom općine i tamošnje osnovne škole, članom Općinskog odbora HDZ-a i donadavnim predsjednikom te stranke u Plaškom.

Fizičkom obračunu dvojica, koji je u sukobu duže vrijeme, a već je navodno prije današnje tučnjave dvaput zaiskrilo, prethodila je svađa. Anoniman izvor koji je novinarima dojavio informaciju kaže da sukob nije izgledao bezazleno, te da su padale šake u kombinaciji s teškim riječima.

- Ne znam što mu je bilo. Došao sam u Općinu po ključ od Doma kulture. Nije bilo nikoga u zgradi, pa mi ga je davala tajnica Maca. U tom trenutku stvorio se Šušnjić i nasrnuo na mene. Rekao je da će me ubiti, udario me šakom u glavu i prsa te me počeo vući prema stepenicama. Nos mi je prokrvario. Da mu nisam vratio i udario ga dvaput, vjerojatno bi me bacio niz stepenice - rekao je Boris Slišković dodajući da je nakon napada otišao na pregled u Opću bolnicu Ogulin jer se ne osjeća dobro.

Tvrdi da Šušnjiću nije davao povoda za napad, pretpostavljajući da ga je možda napao jer ga je ovaj tužio zbog prethodnog napada, za koji je tužba kasnije odbijena.

Do Šušnjićeva viđenja sukoba nismo uspjeli doći jer je, rekli su u Općini, nakon incidenta službeno otputovao. Sukob je potvrdila i policija koje je utvrđivala činjenice.

- U zgradi Općine Plaški došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između domara Općine i pročelnika. Nitko se, za sada, nije žalio na teže ozljede, ali će protiv obojice biti podnešene prijave za remećenje javnog reda i mira - rekli su nam u karlovačkoj policiji.

Zanimljivo je da je Slišković i prošle godine sudjelovao u jednom fizičkom incidentu. Tada ga je na stranačkom sastanku, dok je obnašao funkciju predsjednika plaščanskog HDZ-a, fizički napao stranački kolega i aktualni donačelnik Damir Šalov. Opalio mu je šamar jer mu je ovaj, navodno, uvrijedio, preminuloga sina.

Sukobi u najsiromašnijoj općini Karlovačke županije koju po sastavu stanovništva čine Srbi povratnici i doseljeni Hrvati iz BiH vrlo su česti, iako su do sada uglavnom bili samo političke prirode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:09