SUPRUG IZ PAKLA

'POBIT ĆU VAS SVE K'O PILIĆE!' Manijak koji je godinama maltretirao obitelj, a ženine gole fotke slao njezinom poslodavcu, dobio osam mjeseci zatvora

 
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od osam mjeseci osuđen je 40-godišnjak zbog kaznenog djela nasilja u obitelji, prijetnji te zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, povredom djetetovih prava. Muškarac je u istražnom zatvoru proveo šest mjeseci, za vrijeme čega je i okončan dokazni postupak, piše Novi list.

Sutkinja za mladež Petra Primc osudila ga je zbog nasilja na šest mjeseci zatvora, zbog prijetnji na tri mjeseca i za povredu djetetovih prava izrekla mu je šest mjeseci što je u konačnici objedinjeno u jedinstvenu kaznu u trajanju osam mjeseci zatvora.

Nasilnom suprugu i ocu dvoje maloljetne djece dokazano je da je u razdoblju od četiri mjeseca, od siječnja do travnja prošle godine učestalo nazivao svoju suprugu putem mobitela pogrdno je nazivajući kurvom. - Sahranit ću te ako ne budeš sa mnom, prijetio joj je.

Uznemirio i dijete

Tog 10. travnja kada ju je nazvao u večernjim satima, poziv je stavila na zvučnik, a on zahtijevao razgovor s maloljetnim sinom. No, sin je odbio razgovarati s ocem, rekao je da se igra, a otac sasuo pregršt pogrdnih riječi: - Kurvo jedna, ti ćeš meni dijete okretati protiv mene, sad ćeš vidjeti tko sam ja, pobit ću vas sve k'o piliće, tko mi stane na put.

Kod supruge su riječi izazvale bojazan za njihovu osobnu sigurnost, nje i sina. Zatražila je pomoć od policije, javlja Novi list.

Nije to jedina grozota koju je sad već bivši suprug priredio supruzi. S namjerom da joj povrijedi dostojanstvo i omalovaži je, on je pod lažnim profilnim imenom objavio neprimjerenu fotografiju supruge na kojoj je naga. Fotografiju je odaslao na adresu firme gdje je radila supruga uz kratak komentar uz obnaženu fotografiju žene kako su 'sigurno sretni što imaju prostitutku među osobljem'.

Žrtva je rekla da je jedno vrijeme bila sklonjena u Sigurnu kuću. Posvjedočila je i da je bivši muž putem društevnih mreža na stranicu koja se zove 'Amaterske guzice i sise' stavio njezinu fotografiju i broj mobitela. Tek kad su joj se počele javljati nepoznate muške osobe koje je pitala zašto joj se javljaju, pokazali su joj njezinu fotografiju i njezin broj mobitela.

- Tada sam otišla na policiju, rekla je žrtva sutkinji.

Sutkinja ga je osudila jer je napadajući verbalno suprugu u nazočnosti maloljetnog djeteta jako uznemirio i njega, a svojim postupanjem kod mališana izazvao osjećaj straha, bespomoćnosti i osobne ugroženosti, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:55