MASAKR NA STRUGAMA

POČELO SUĐENJE ZA DVOSTRUKO UBOJSTVO Ispitana ključna svjedokinja koja je ubojicu jutro nakon stravičnog zločina srela na autobusnoj stanici

Zagreb, 281118.
Zupanijski sud, Zrinjevac.
Damir Minkovic, osumnjicen za dvostruko ubojstvo na Strugama, odlazi sa suda u pratnji policije. Na fotografiji: Damir Minkovic (smedja jakna) i Petar Dominikovic .
Foto: CROPIX
CROPIX

Damir Minković

 

Na zagrebačkom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Damiru Minkoviću, optuženom za dvostruko teško ubojstvo.

Minkovića se tereti da je u studenome prošle godine, u noći s 23. na 24., u kući u III. Strugama 34 nožem zaklao svoju teško pokretnu strinu Mariju Minković i njezina posinka Sinišu Minkovića.

Potom je, prema optužnici, ispremetao stvari tragajući za novcem te je iz novčanika žrtve uzeo neutvrđeni iznos. Isto je jutro otputovao djevojci u Beograd odakle se vratio nakon nekoliko dana kada je i uhićen.

- Nisam kriv - izjavio je danas pred sudskim vijećem optuženi Minković.

U nastavku suđenja ispitano je više svjedoka, među kojima i ključna svjedokinja Mirsada S. koja je kritičnoga jutra, nekoliko minuta prije 7 sati, srela Minkovića na autobusnoj stanici.

- Prije toga vidjela sam da je nešto bacio u kontejner za smeće, ali nisam vidjela što. Upitao me kamo ja idem tako rano, na što sam mu rekla da idem na posao. Vidjela sam da ima nešto crveno ispod oka i da se stresao kad je ušao u autobus, ali nisam dalje razmišljala o tome - ispričala je svjedokinja, dodajući da je tek navečer, kad se vratila s posla, doznala što se dogodilo. Tada je od mame saznala da se policija raspitivala je li netko vidio Damira Minkovića taj dan.

Policija je u kontejneru za smeće, koji je svjedokinja spomenula, pronašla nož.

Provedenim vještačenjem utvrđeno je da se radi o optuženikovu nožu s kojim se on i fotografirao te je fotografiju objavio na Facebooku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo