GOLEMA ŠTETA

Počeo očevid na požarištu Elgrada u Rijeci

 Matija Djanjesic / CROPIX

Očevid na požarištu prodajnog centra Elgrad u Rijeci počeo je u nedjelju poslijepodne, a zbog obima posla, rezultati se očekuju najranije u ponedjeljak, doznaje se od Operativnog dežurstva primorsko-goranske policije.

Požar je planuo u petak navečer, a prema dosadašnjim saznanjima, izgorjele su u potpunosti četiri od ukupno sedam hala Elgrada, koje se nalaze u sklopu prodajnog centra i u njegovoj neposrednoj blizini u riječkoj četvrti Škurinje.

Prodajni centar Elgrada obuhvaća proizvodni, skladišni i izložbeni dio, a samo je izložbeni prostor obranjen od požara. Znatno je otećena i autopraonica koja se nalazi u jednoj od obližnjih hala.

Tvrtka Elgrad bavi se konfekcioniranjem iverica, proizvodnjom i prodajom namještaja od njih. Skladišni i proizvodni prostori bili su puni drvnog materijala pa se požar, o kojem je dojavljeno vatrogascima u petak oko 21:20 sati, brzo širio. Vatrogasci iz Rijeke, Opatije, Viškova i Grobnišćine su lokalizirali požar za nekoliko sati a potom su dežurali na požarištu do potpunog gašenja.

U požaru nitko nije stradao. Procjenjuje se da je materijalna šteta vrlo velika, no za sada nije poznat točan iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:39