ZGROZILA MEĐIMURJE

PODIGNULI OPTUŽNICU PROTIV 70-GODIŠNJE ŽENE KOJA JE BRUTALNO PRETUKLA PSA Prijavio ju je vlastiti sin, a sada joj prijeti do godinu dana zatvora

Teško ozlijeđeni njemački ovčar kojeg su zbog dobroćudne naravi spasitelji prozvali Dobriša
 Foto: Azil 'Prijatelji', Čakovec

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podignulo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 70-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja iz čl. 205. st. 1. Kaznenoga zakona.

Okrivljenicu se tereti da je 29. studenog prošle godine u Celinama, mjesta kraj Murskog Središća, više puta drvenom cjepanicom bez razloga udarila psa, njemačkog ovčara, po glavi i nanijela mu teške ozljede glave u vidu dubokih rana u tjemenom i čeonom području, pišu Varaždinske vijesti.

Usprkos teškim ozljedama, pas, kojeg je napadačica prethodno nasilno uvukla u svoje dvorište, uspio joj je pobjeći, a pronašao ga je komunalni redar te je, nakon operacije, zbrinut u čakovečkom skloništu za životinje Prijatelji. Zbog dobroćudne naravi spasitelji su svog novog štićenika prozvali Dobriša.

Mrzovoljnu zlostavljačicu, koju su u napadu na psa bezuspješno pokušali spriječiti susjedi, prijavio je sin, a prijeti joj do godinu dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:36