NA BAČVICAMA

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MLADIĆA KOJI JE NA BAČVICAMA POKUŠAO UBITI FRANCUSKOG TURISTA Ukrao mu je novčanik, a zatim ga nožem ubo u prsa

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.01.2020. u 17:22

Split, 080717.
Zbog pronalaska eksplozivne naprave zaostale iz Drugo svjetskog rata, nakratko je evakuirana plaza Trstenik kod hotela Radisson Blu. Djelatnici specijalne policije neutralizirali su napravu koja se nalazila 150 metara udaljena od obale.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Ilustracija / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 23-godišnjega Valentina J. zbog pokušaja ubojstva 32-godišnjega francuskog turista i razbojničke krađe u srpnju prošle godine na Bačvicama.

U optužnici se navodi da je Valentin J. krajem srpnja 2019. u 5,30 sati na Bačvicama dok su dvojica Francuza (25 i 32) bila u moru došao do njihove odjeće i iz hlača starijega ukrao lisnicu u kojoj su bili osobni dokumenti, bankovne kartice i 300 eura.

Kad su Francuzi vidjeli što radi, potrčali su za njim i uhvatili ga tražeći da im vrati ukradeno.

Valentin je tvrdio da s krađom nema veze, zbog čega su ga stranci počeli tući i ubrzo su kod njega pronašli lisnicu 25-godišnjeg Francuza s 300 eura.

Optuženi je izvadio nož i u prsa ubo starijeg Francuza, nakon čega je pobjegao. Teško ranjenoga 32-godišnjaka spasili su liječnici splitske bolnice, a  policija je napadača uhitila dva dana poslije napada.

23-godišnjak suđenje čeka u istražnom zatvoru s obzirom na to da je već bio osuđivan i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo