UBOJSTVO I POKUŠAJ UBOJSTVA NA ZRĆU

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV MLADOG BRITANCA Nakon prepirke ispred popularnog kluba jednog je mladića zaklao, a drugog teškog ozlijedio

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.09.2018. u 19:04

Zadar, 290618.
Jutros je na Zupanijski sud u Zadru priveden 25-godisnji Englez Douglas C. kojeg se sumnjici da je prije dva dana na Zrcu ispred kluba Kalypso nozem ubio jednog, a ranio jos dva sunarodnjaka.
Na fotografiji: privodjenje.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv Douglasa Canea 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije zbog počinjenja kaznenih djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona i ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u svezi čl. 34. KZ-a., piše Zadarski.hr.

Okrivljenika se tereti da je 27. lipnja 2018. oko 5,30 sati, ispred noćnog kluba na plaži Zrće (Novalja), nakon kratkotrajnog provociranja i svađe s državljaninom Velike Britanije (1991.) i dvojicom njegovih prijatelja (državljani Velike Britanije, 1992. i 1997.); s ciljem da ih usmrti; oštrim predmetom zadao udarac u predjelu oštećenikova (1991.) lijevog prsišta u blizini ključne kosti koji je uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo.

U trenutku kad je jedan od prijatelja (1992.) priskočio u pomoć oštećeniku, okrivljenik je, tereti ga se, i njemu oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u torokalni dio leđa i desnog bedra uslijed čega je došlo do otvorene rane prsnog koša (teška i po život opasna ozljeda), a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom. Tereti ga se da je potom oštrim predmetom zamahnuo prema drugom prijatelju (1997.) ali ga nije pogodio u vitalni dio tijela nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu uslijed čega je zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice.

U optužnici je predloženo produljene istražnog zatvora protiv okrivljenika na temelju zakonske osnove iz čl. 123. st. 1. toč. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo