PROMETNI GRIJEH

POJEDINCI NA CESTAMA BEZ STRAHA OD POLICIJSKIH KONTROLA I STROGIH SANKCIJA Uhvaćena čak tri vozača bez vozačke dozvole, dobili tri različite kazne

 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Različite kazne, a isti prometni grijeh – sukus je policijskih aktivnosti PU zagrebačke odrađenih tijekom vikenda i jučer na području Zagreba i okolice.

Pa je tako u subotu oko 18.30 sati na križanju Vukovarske ulice i Hrvatske bratske zajednice policija zaustavila Audi A8 kojeg je vozio 28-godišnji Zagrepčanin. Uvidom u dokumente koje je dao policiji, utvrđeno je da je "vozio automobil prije stjecanja prava za upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije." A po dovršetku kriminalističkog istraživanja, prepraćen je dežurnom sucu Prekršajnog suda u Zagrebu koji mu je izrekao 9000 kuna novčane kazne.

Šest sati kasnije, dakle u nedjelju odmah nakon ponoći, slični scenarij na raskrižju zagrebačke Slavonske avenije sa Vidakovićevom ulicom. U Fiat Puntu zaustavljen je netom punoljetni vozač, a provjerama su policajci utvrdili da isti vozi bez položenog vozačkog ispita.

Tom 18-godišnjaku je, pak, nakon provedenog istraživanja, dežurni prekršajni sudac "drapnuo" 10.000 kuna te mu izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci, a koja će početi teći čim mu se izda, u slučaju da odluči završiti autoškolu, vozačka dozvola.

Ni u ponedjeljak na ulicama pojedini vozači nisu osjećali strah od policijskih kontrola i strogih sankcija. Pa je tako jučer u 2.25 sati na Aveniji hrvatskih branitelja u Zaprešiću tijekom redovne kontrole prometa "pao" 45-godišnjak. On je vozio VW Polo krapinskih oznaka, a osim što je utvrđeno da nije imao položen vozački ispit, policajci su ga podvrgnuli alkotestu koji je izmjerio 1,29 promila alkohola.

Nesavjesnom Zagorcu je na Općinskom sudu u Zaprešiću izrečena novčana kazna od 6300 kuna, ali i 40 dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:46