PROMETNI GRIJEH

POJEDINCI NA CESTAMA BEZ STRAHA OD POLICIJSKIH KONTROLA I STROGIH SANKCIJA Uhvaćena čak tri vozača bez vozačke dozvole, dobili tri različite kazne

Varazdin, 111114
Povodom martinja varazdinska policija pojacala je kontrole prometa kako bi sprijecili vozace da voze pod utjecajem alkohola.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Različite kazne, a isti prometni grijeh – sukus je policijskih aktivnosti PU zagrebačke odrađenih tijekom vikenda i jučer na području Zagreba i okolice.

Pa je tako u subotu oko 18.30 sati na križanju Vukovarske ulice i Hrvatske bratske zajednice policija zaustavila Audi A8 kojeg je vozio 28-godišnji Zagrepčanin. Uvidom u dokumente koje je dao policiji, utvrđeno je da je "vozio automobil prije stjecanja prava za upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije." A po dovršetku kriminalističkog istraživanja, prepraćen je dežurnom sucu Prekršajnog suda u Zagrebu koji mu je izrekao 9000 kuna novčane kazne.

Šest sati kasnije, dakle u nedjelju odmah nakon ponoći, slični scenarij na raskrižju zagrebačke Slavonske avenije sa Vidakovićevom ulicom. U Fiat Puntu zaustavljen je netom punoljetni vozač, a provjerama su policajci utvrdili da isti vozi bez položenog vozačkog ispita.

Tom 18-godišnjaku je, pak, nakon provedenog istraživanja, dežurni prekršajni sudac "drapnuo" 10.000 kuna te mu izrekao i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci, a koja će početi teći čim mu se izda, u slučaju da odluči završiti autoškolu, vozačka dozvola.

Ni u ponedjeljak na ulicama pojedini vozači nisu osjećali strah od policijskih kontrola i strogih sankcija. Pa je tako jučer u 2.25 sati na Aveniji hrvatskih branitelja u Zaprešiću tijekom redovne kontrole prometa "pao" 45-godišnjak. On je vozio VW Polo krapinskih oznaka, a osim što je utvrđeno da nije imao položen vozački ispit, policajci su ga podvrgnuli alkotestu koji je izmjerio 1,29 promila alkohola.

Nesavjesnom Zagorcu je na Općinskom sudu u Zaprešiću izrečena novčana kazna od 6300 kuna, ali i 40 dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo