KRUNSKI SVJEDOK

Pokazao mu je snopove eura kao mito za policiju

I. B. iz Novalje opisao je kako mu se život okrenuo naglavce nakon što mu je propucan Porsche
Rijeka, 180909.Na Zupanijskom sudu u Rijeci danas se odrzava rasprava na kojoj je optuzeni Veljko Dosen rijecki odvjetnik optuzen zbog sprijecavanja dokaza u predmetu protiv Janusz Dervisi iz Rijeke koji se nalazi u pritvoru suda.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Sop Zeljko / CROPIX

RIJEKA - Kako možeš tako lagati?! - ljutito su danas uglas, uz salvu psovki, uzviknuli Janusz Dervishi i Živko Letić nakon što je svjedok I. B. iz Novalje rekao da su mu njih dvojica obećali da će, ako bude svjedočio prema uputama suoptuženog odvjetnika Velimira Došena, uz 1000 eura za popravak auta dobiti i veću novčanu nagradu.

Trebao dobiti novac

Dervishi i Letić su se na upozorenje sutkinje smirili, a svjedok je dodao da ne zna kolika je trebala biti nagrada.

- Novac sam trebao dobiti dva sata nakon svjedočenja - ustrajao je I. B., nakon čega je Dervishi opet ustao i ljutito ga upitao: - Zašto lažeš? Kako su ti ti tako napunili glavu? Ovo su laži.

Svjedok je opisao da mu se život promijenio nagore od dana kad mu je propucan Porsche.

- Što sam mogao nego pristati lažno svjedočiti kad vam svi kažu da se radi o opasnim ljudima iz podzemlja, najgorima u gradu - pojašnjavao je I. B. Naveo je niz novih detalja i optužbi na račun optuženih. Opisao je kako mu je odvjetnik Došen otvorio torbu i pokazao više tisuća eura, rekavši da će ih dati ljudima iz policije i pravosuđa jer su i oni potkupljeni.

- Doista sam vjerovao da je to tako i da će istražni sudac nakon što odem dobiti taj novac, pa sam i dao lažni iskaz.

‘Dao vam je lažan iskaz’

Na većinu iskaza branitelji su imali niz pitanja kojima su svjedoka dovodili u nedoumicu i ulovili ga u proturječnostima, no on se nije dao smesti i ustrajao je u tvrdnjama.

Na kraju su svi u sudnici energično prigovorili da je I. B. dao lažan iskaz i da su mu istražitelji sugerirali što će govoriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:12