TEŠKA KRAĐA

POLICAJAC NA DUŽNOSTI POKRAO UMIROVLJENIKA Osumnjičen da mu je ukrao nekoliko tisuća kuna, nakon ispitivanja pušten na slobodu

Ilustracija
 Danijel Soldo / CROPIX / CROPIX

Policajac PU koprivničko križevačke uhićen je zbog sumnje da je u utorak ukrao više tisuća kuna iz kuće 74-godišnjeg umirovljenika u Koprivnici.

U priopćenju koje je jučer osvanulo na stranicama Policijske uprave koprivničko križevačke, među ostalim, piše da je 38-godišnji policajac koji je ukrao novac nesretnom umirovljeniku u to vrijeme bio u obavljanju službe. Policijac je odmah suspendiran, a protiv njega je podnesena i kaznena prijava.

Kako neslužbeno doznajemo, sve je počelo kada je 74-godišnjeg umirovljenika nazvala nepoznata ženska osoba, koja se predstavila kao djelatnica jedne banke, i rekla mu da mora provjeriti novčanice koje ima kod kuće.

Budući da je 74-godišnjak čuo da prevaranti na taj način kradu starijim ljudima novac, potražio je pomoć policije. U njegovu kuću došao je policajac u civilu, kojeg inače jako dobro poznaje, i rekao mu da bi on osobno htio izbrojati novac.

Dok se starac spremao kako bi zajedno otišli do teleoperatera kako bi utvrdili s čijeg je broja nepoznata žena nazvala umirovljenika, policajac mu je, kako je ispričao poslije policiji, iz bunta u kojem je bilo više od 50.000 kuna, ukrao nekoliko tisuća kuna.

Policija je u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Koprivnici provela kriminalističko istraživanje nad svojim kolegom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe. Priveden je sucu istrage koji ga je nakon ispitivanja pustio na slobodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:26