KRAĐA U PALOVCU

POLICAJAC ORGANIZIRAO PROVALU U KUĆU PRVOG SUSJEDA OBITELJI SRNEC Istražujući tešku krađu je doznao da vlasnik na skrovitom mjestu drži tisuće eura

Istražujući tešku krađu u domu Josipa Križaića, policajac je doznao da vlasnik na skrovitom mjestu u kupaonici drži tri tisuće eura
Dok je policija prije četiri godine istraživala provalu u kuću Josipa Križaića u Palovcu (plava kuća), u susjednoj kući obitelji Srnec u škrinji je bilo skriveno tijelo ubijene Jasmine Dominić
 Željko Hajdinjak / CROPIX

- To nije nitko nepoznati napravil. Još se čudil kaj dela susedova lojtra na njegovoj hiži - priča nam Sojka Križaić što joj je o provali u svoju kuću rekao Josip Križaić, prvi susjed Smiljane Srnec na kućnom broju Nove 27 u Palovcu.

Da kuriozitet bude veći, krađu 3000 eura iz kupaonice na katu njegove kuće organizirao je policajac PU međimurske koji je dao “tip” lopovima koji su se u noći s 8. na 9. listopada prošle godine domogli novca iz skrovišta u kupaonici, a plijen međusobno podijelili.

Ukrali i ljestve

- Josip se je čudio kako ih nije čuo kad su došli, ali je valjda čvrsto spavao. Bilo mu je čudno kako su otvorili prozor kupaonice, pa je odmah rekao da su to vjerojatno bili neki ‘specijalisti’. Jednom je već imao provalu u kuću i nakon toga je stavio željezne rešetke na podrum. Kad je vidio da je susjedova lojtra naslonjena na njegovu kuću, išao je pitati što njegove ljestve rade na kući, pa se ustanovilo da su ljestve i njima ukradene - prepričava nam Sojka Križaić, susjeda Srnecovih, koja je nedavno i svjedočila na suđenju Smiljani Srnec na varaždinskom Županijskom sudu.

Sojka Križaić nije čula odakle su lopovi, ali međimurska policija već dulje se vrijeme bavila naoko po šteti nevelikom provalom u Palovcu. Zanimljivo je da je u vrijeme kad se dogodila provala u susjednoj kući na broju 29 kod obitelji Srnec u škrinji bio skriveno tijelo Jasmine Dominić za kojom je policija tada još tragala. Smiljana Srnec sigurno je vidjela policijska vozila u susjedstvu i tko zna što joj je tada prolazilo kroz glavu. Tijelo njezine sestre otkriveno je nepuna četiri mjeseca kasnije.

USKOK je proširio istragu o neobičnoj provali u Palovcu za još četvoricu osumnjičenika, među kojima je sada i okrivljeni policajac PU Međimurske. Tvrdi se da je on od kraja rujna do 9. listopada prošle godine istražujući tešku krađu u Palovcu 2015. godine, kada su Josipu Križaiću također provalili u kuću, u razgovoru s njim saznao da na skrovitom mjestu u kupaonici drži 3000 eura te da živi sam u kući.

To svoje saznanje podijelio je s treće okrivljenim 40-godišnjakom koji je to dalje usmenom predajom prenio 37-godišnjaku i 54-godišnjaku. Potonja dvojica su u noći s 8. na 9. listopada otišli u Novu 27. Prethodno su kod susjeda ukrali ljestve, naslonili ih na zid Križaićeve kuće do kupaonskog prozora, otvorili ga i uzeli novac iz skrovišta.

Suspenzija

Iako zadnji u kriminalnom lancu, okrivljeni policajac sudjelovao je u podjeli plijena, ali se našao na meti svojih kolega. Dugo je bio pod paskom istražitelja. Osim što je pod istragom USKOK-a, kako smo doznali u PU međimurskoj, suspendiran je s dužnosti i protiv njega se vodi postupak.

- Da, čuli smo za tu provalu. Ali, ne znamo ništa više od toga, a Joža navrati kod nas u trgovinu - rekla nam je jedna od prodavačica u lokalnoj trgovini u Palovcu.

Kolegi u policijskoj postaji na području Siska ukrao mobitel

Policija je još jednog kolegu uhvatila u krađi. Naime, jedan je policajac u ponedjeljak u policijskoj postaji na području PU sisačko-moslavačke ukrao mobitel kolegi policajcu. Nakon toga su mu pretresli dom i auto i šokirali se.

- Na temelju naloga nadležnog suda pretrženi su dom i osobni auto osumnjičenog i, uz predmete bitne za krim-istraživanje, pronađena je i određena količina oružja i dijelova oružja koje je nedopušteno držao. Nakon krim-istrage osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog krađe i nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja te eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Odlukom načelnika ove PU osumnjičeni je odmah udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti - objavila je jučer sisačka policija. (H.K.J.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:52