NEJASNE OKOLNOSTI

Policajac teško ranio kolegu na području Ogulina: Sve se navodno dogodilo nehotice usred zadatka

U policiji ne otkrivaju gdje se to dogodilo, kakva je to bila zadaća, radi li se o policajcima PP Ogulin, jesu li hvatali migrante...
Ilustracija, policija
 Denis Jerković/cropix

Na području Ogulina u petak je jedan policijski službenik nehotično iz pištolja teško ranio vlastitog kolegu, javili su u subotu iz PU karlovačke. Dogodilo se to, kažu, na nepristupačnom terenu dok su bili na zadatku.

- Tijekom dosadašnjeg kiminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 38-godišnji policijski službenik, za vrijeme obavljanja službe, službenim vatrenim oružjem nehotično ozlijedio 43-godišnjeg policijskog službenika. Teško ozlijeđeni policijski službenik podvrgnut je operativnom zahvatu i izvan je životne opasnosti. U Policijsku upravu karlovačku glavni ravnatelj policije uputio je stručni tim koji će utvrditi sve okolnosti uporabe vatrenog oružja - kažu u policiji.

Navode da se sve dogodilo prilikom obavljanja službenih zadaća na nepristupačnom terenu, međutim ne otkrivaju gdje se to dogodilo, kakva je to bila zadaća, radi li se o policajcima PP Ogulin, jesu li hvatali ilegalne migrante, jesu li vatreno djelovali prema njima ili je došlo do samoopaljenja. Možda će te detalje rasvijetliti istraga.

Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu, a ŽDO-u će policija uputiti posebno izvješće o događaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:57