RASKRINKAN

POLICAJAC UHVAĆEN U KRAĐI NA - RADNOM MJESTU 'Prisvojio' je mobitel svog kolege iz postaje, kod kuće mu našli oružje i eksploziv, udaljen je iz službe

 
Ilustracija
 Boris Kovacev / CROPIX

Biti policajac itekako je častan posao, no postoje i oni koji završe s druge strane zakona i prokockaju karijeru.

Posljednje u nizu otkriće je bilo u PU sisačko-moslavačkoj koja je svog djelatnika prijavila za krađu, ali i za nedopušteno držanje oružja.

Bio je to okidač da se sisačkog policajca odmah udalji s posla te ga se kriminalistički "obradi" i preda pritvorskom nadzorniku.

Policijska istraga je otkrila da je policajac u ponedjeljak u jednoj policijskoj postaji na području PU sisačko-moslavačke, ukrao mobitel drugom kolegi policajcu.

Brzo je raskrinkan pa su kriminalisti temeljem sudskog naloga dok su mu pretresali dom i automobil, ostali šokirani.

- Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga doma i osobnog automobila osumnjičenog i osim predmeta bitnih za kriminalističko istraživanje, pronađena je i određena količina oružja i dijelova oružja koje je nedopušteno držao. Po dovršetku kriminalističke istrage osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog krađe i nedopuštenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja te eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Također odlukom načelnika ove Policijske uprave, osumnjičeni policajac je odmah udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti - objavila je sisačka policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:24