RASKRINKAN

POLICAJAC UHVAĆEN U KRAĐI NA - RADNOM MJESTU 'Prisvojio' je mobitel svog kolege iz postaje, kod kuće mu našli oružje i eksploziv, udaljen je iz službe

Zagreb, 171008.
U pucnjavi do koje je doslo na krizanju II. i VII. Ferenscice ranjen je M. P. (23), koji je pokusao pobjeci policajcima, pripadnicima Kobri. Cetvorica policajaca pokusala su zaustaviti trojicu muskaraca za kojima je raspisana tjeralica Opcinskog kaznenog suda, zbog pljacke benzinske i ulicnog razbojstva.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Ilustracija

 

Biti policajac itekako je častan posao, no postoje i oni koji završe s druge strane zakona i prokockaju karijeru.

Posljednje u nizu otkriće je bilo u PU sisačko-moslavačkoj koja je svog djelatnika prijavila za krađu, ali i za nedopušteno držanje oružja.

Bio je to okidač da se sisačkog policajca odmah udalji s posla te ga se kriminalistički "obradi" i preda pritvorskom nadzorniku.

Policijska istraga je otkrila da je policajac u ponedjeljak u jednoj policijskoj postaji na području PU sisačko-moslavačke, ukrao mobitel drugom kolegi policajcu.

Brzo je raskrinkan pa su kriminalisti temeljem sudskog naloga dok su mu pretresali dom i automobil, ostali šokirani.

- Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga doma i osobnog automobila osumnjičenog i osim predmeta bitnih za kriminalističko istraživanje, pronađena je i određena količina oružja i dijelova oružja koje je nedopušteno držao. Po dovršetku kriminalističke istrage osumnjičeni je uz kaznenu prijavu zbog krađe i nedopuštenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja te eksplozivnih tvari predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Također odlukom načelnika ove Policijske uprave, osumnjičeni policajac je odmah udaljen iz službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti - objavila je sisačka policija.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo