AKCIJA U SPLITU

POLICAJCI NAKON DOJAVE ŠALTERSKE RADNICE UPALI U POSLOVNICU BANKE Jedva svladali sumnjivu gospođu, a kad su joj otvorili torbicu, imali su što vidjeti

Ilustracija
 CROPIX

Inspektori Prve policijske postaje u Splitu u banci u Sinjskoj ulici morali su lisičinama sputati 42-godišnju prevaranticu da ne pobjegne, piše Slobodna Dalmacija. Nakon uhićenja i dovođenja u postaju otkrili su da krade novčanike po splitskim staračkim domovima.

Prevarantica je pokušala u petak iza podne u banci podignuti novac tuđom karticom. Bankovne službenice su odmah uočile pokušaj prevare te su obavijestile policiju. U svega par minuta u poslovnicu banke stižu policajci i traže osobne dokumente od 42-godišnjakinje. Ona im ih ne želi dati već pokušava izaći van. Policajci je zadržavaju, ali ona se uporno gura prema izlazu te su joj u konačnici vezali ruke lisičinama i odveli je u postaju.

Tamo su pregledom osobnih stvari našli predmete ukradene iz staračkog doma na splitskom Lovretu. Kako je utvrđeno, 42-godišnjakinja je početkom tjedna iz doma ukrala nekoliko novčanika s oko 2.000 kuna, kreditnim karticama i osobnim dokumentima.

Radilo se o osobnim stvarima uposlenica doma. Daljnjom istragom policajci su utvrdili da je ukradenim karticama plaćala artikle u trgovinama te dizala novac. U banci u Solinu se ukradenom osobnom kartom predstavila kao vlasnica računa i pripadajuće kartice. Krivotvorila je potpis vlasnice nakon čega je podigla 1.000 kuna s računa.

Protiv 42-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog krađe, krivotvorenja i zlouporabe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:18