KRŠ NA AUTOCESTI

POLICIJA DETALJNO OPISALA STRAVIČNU NESREĆU KOJA JE ŠOKIRALA HRVATSKU Iznijeli su sve dosad poznate pojedinosti tragedije na odmorištu kod Novske

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 08.06.2019. u 12:58

Radio Nova Gradiška, SBPlus

Sisačko-moslavačka policija objavila je jutros priopćenje u kojem iznose detalje tragedije na autocesti A3 kod Novske u kojoj je jučer poginulo dvoje djece.

- Nesreća se dogodila kada je 59-godišnji muškarac upravljajući skupom vozila (teretno s priključnim) zagrebačkih registracija, ušao na odmorište autoceste neprilagođenom brzinom tako da svoje vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom. Tom je prilikom udario u teretni auto zagrebačkih registracija i nastavio se dalje kretati kroz prostor benzinske postaje, gdje je naletio na 26-godišnju i 28-godišnju pješakinju, koje su od siline udarca odbačene na asfaltnu površinu, nakon čega je udario u dvije 14-godišnje pješakinje. U daljnjem kretanju je udario i u parkirani osobni automobil BiH registracija te je sa skupom vozila sletio na travnatu površinu, na kojoj se zaustavio - utvrdila je policija očevidom.

Na mjestu događaja smrtno su stradale obje 14-godišnjakinje, dok su druge dvije ozlijeđene žene zbog zadobivenih ozljeda prevezene u Opću bolnicu Nova Gradiška, gdje su im konstatirane teške tjelesne ozljede opasne za život. Jedna je osoba stabilno dok je druga sa teškim ozljedama glave prebačena u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje se liječnici bore kako bi je spasili. Jutarnjem je u bolnici jutros rečeno kako je ona i dalje u životnoj opasnosti te je prognoza nezivjesna.

- Očevid na mjestu događaja vodio je zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, po čijem je nalogu oduzet skup vozila, a po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku naložena je obdukcija poginulih osoba i toksikološko vještačenje krvi izuzeto od vozača. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola. Uhićen je i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon kojega je uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl.227. st.4. Kaznenog zakona predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a kaznena prijava podnosi se Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku - javlja policija.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u subotu novinarima u Zaprešiću da će policija u suradnji i po nalogu nadležnog državnog odvjetništva provoditi sve potrebne mjere kako bi se rasvijetlili svi detalji jučerašnje tragedije.

- I danas smo u jednom sumornom raspoloženju zbog svega što se dogodilo jučer, rekao je Božinović novinarima nakon potpisivanja sporazuma o modernizaciji radio-komunikacijske opreme sustava civilne zaštite u Zaprešiću, gdje je održana i Županijska vježba snaga sustava civilne zaštite.

Ministar je dodao da je sisačko-moslavačka policija objavila priopćenje po kojem je nakon kriminalističkog istraživanja podnijeta kaznena prijava protiv osumnjičenog vozača.

Radi se vjerojatno, kazao je Božinović, o najtežoj kvalifikaciji iz kataloga kaznenih djela izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu, za što je zaprijećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

- Policija će u suradnji i po nalogu Državnog odvjetništva provoditi sve potrebne mjere koje budu potrebne kako bi se rasvijetlio svaki detalj ove tragedije, rekao je ministar.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo