UŽAS U DUBRAVCU

POLICIJA DJEVOJKU IZ MALOG MJESTA NA SJEVERU HRVATSKE SUMNJIČI ZA ČEDOMORSTVO Njezini sumještani u nevjerici nakon što su čuli mučnu priču

 Željko Hajdinjak / CROPIX

U Dubravcu, malome mjestu između Klenovnika i Ivanca, u petak je u obiteljskoj kući pronađeno mrtvo novorođenče. Sve do subote se nisu znali nikakvi detalji tog tragičnog događaja koji je šokirao mještane, a iz Policijske uprave varaždinske su u prvi mah poručili da čekaju kraj istrage kako bi se utvrdilo radi li se o nesretnom slučaju ili čedomorstvu da bi u nedjelju priopćili kako su protiv majke, nakon pristiglih rezultata obdukcije, podnijeli prijavu zbog sumnje da je počinila kazneno djelo usmrćenja te da su predložili njezino pritvaranje.

Zamjenik državnog odvjetnika i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić kratko je izjavio da je osumnjičena žena trenutno hospitalizirana te da joj je sutkinja istražnog suda odredila istražni zatvor. Više će informacija o ovom slučaju Županijsko državno odvjetništvo objaviti uskoro.

Lokalni portal Varaždinski.hr je u subotu iz više izvora, kako tvrde, doznao da je majka dijete rodila u obiteljskoj kući i nakon toga otišla na posao. Tamo joj je navodno pozlilo pa je prebačena na hitni medicinski prijem, gdje je utvrđeno da je rodila. Kontaktirali smo Opću bolnicu Varaždin, no nisu htjeli komentirati slučaj pozivajući se na zaštitu osobnih podataka i zaštitu zdravlja pacijenta.

Nazvali smo i mještane Dubravca koji su redom bili iznenađeni tragičnim događajem. Velika većina nije znala nikakve detalje jer, kako su rekli, oni žive u Gornjem Dubravcu, a ta obitelj živi u Donjem Dubravcu. Ipak, susjedi koji žive bliže obiteljskoj kući gdje je pronađeno mrtvo dijete kažu da nisu ni znali da je djevojka trudna.

- Ona je uvijek bila malo jača pa nismo znali da je trudna. Vjerojatno je skrivala trudnoću jer njena majka nije odobravala vezu s dečkom s kojim se viđala - rekao je jedan od mještana. Drugi susjed pak kaže kako se znalo da je djevojka trudna, ali da nisu znali tko je otac. Treći nije znao ni da je trudna niti tko je otac. Nitko nije znao detalje o tragičnom događaju.

- Svi smo u šoku. Nismo nikada očekivali da bi se mogla dogoditi takva tragedija - kaže stanovnica Dubravca.

Kontaktirali smo i obitelj djevojke koja je rodila dijete, ali nisu ništa htjeli komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:19