U ZADRU

POLICIJA KOD 25-GODIŠNJAKA PRONAŠLA ORUŽJE I STRELJIVO Podnesena kaznena prijava zbog izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.11.2019. u 10:48

Varazdin, 070115
Na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU Varazdinskoj izvjestili su o velikoj zapljeni oruzja na podrucju Varazdina. Dvojica muskaraca starih 41 godinu uhicena su jer su pribavljali i posjedovali vecu kolicinu oruzja i eksplozivnih tvari. U pretrazi osobnog vozila kojim su se koristili pronadjeno je dvadeset pistolja, sesnaest automatskih pistolja, devet komada automatskih pusaka, 2,8 kilograma eksploziva TNT, trideset rucnih bombi, prigusivaci i streljivo.
Na fotografiji: zapljenjeno oruzje.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
Željko Hajdinjak / CROPIX

Ilustracija

Zadarska policija podnijela je državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv 25-godišnjeg mladića sa zadarskog područja zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, priopćeno je u petak iz policije.

Kriminalističkom istragom djelatnika Policijske uprava zadarske kod 25-godišnjaka su pronađene dvije puške, jedan prigušivač za pušku, ručno izrađen pištolj za okidanje, sporogoreći štapin s detonatorom, udarna igla za pušku, zatvarač sa udarnom iglom za pušku, 474 komada raznog streljiva, jedna zračna puška i pištoljsko streljivo.

Oružje i streljivo su mu oduzeti, a protiv 25-godišnjaka je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog nedopuštenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Protiv njega je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, priopćeno je iz PU zadarske.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo