KONFERENCIJA ZA NOVINARE

POLICIJA O PUCNJAVI U ZAGREBAČKOJ DUBRAVI 'Širimo istragu na još nekoliko osoba koji se nisu dovodili u vezu s incidentom'

 Ranko Šuvar / CROPIX

Sinoć je u Zagrebu došlo do nove pucnjave. Do incidenta je došlo u Dubravi, u ulici Novoselski odvojak IX. Tim povodom zagrebačka policija održala je u srijedu konferenciju za novinare na kojoj je rečeno da je unatoč čestim pucnjavama u zadnje vrijeme Zagreb sigurniji grad nego prije.

- Sigurnost na području grada Zagreba i županije je dobro. Zabilježeno je 10.865 kaznenih djela kriminaliteta, što je smanjenje za 3,4 posto, poručili su iz policije.

No okupljene novinare najviše je zanimala kakva je situacija oko sinoćnje nove pucnjave u Dubravi.

- U samom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a brzom reakcijom policije nekoliko osoba dovedeno je u postaju. Krim istraživanje je u punom tijeku, a trenutno ne možemo pričati o istrazi, no možemo reći da se širi na još nekoliko osoba koji se nisu dovodili u vezu s incidentom. Osobe su od prije poznate policiji, a postoje naznake da se radi o sukobu narko miljea. Radi se o hrvatskim državljanima. Najbitnije da nitko od građana nije bio ugrožen i da držimo stvari pod kontrolom. U tijeku su pretarage i ostale radnje. Tijekom dana bit će poznata većina stvari, kratko su poručili iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:47