OKRŠAJ

POLICIJA OBJAVILA NOVE DETALJE O PUCNJAVI U ZAGREBU Otkrili su tko je na koga zapucao: 'Ovo nije povezano s događajima u Vukomercu'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebačka policija u subotu se priopćenjem oglasila o oružanom incidentu do kojeg je došlo u blizini hotela Meridijan 16, nedaleko od križanja Avenije Marina Držića i Ulice Grada Vukovara.

- Jučer, 21. rujna oko 20.40 sati, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića došlo je do međusobnog sukoba u kojem je sudjelovalo više osoba. Na raskrižje su došli s dva osobna vozila gdje je iz osobnog vozila marke Seat bosanskih nacionalnih oznaka 32-godišnjak pucanjem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 30-godišnjaka koji se dovezao osobnim vozilom marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka. Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijama na na kriminalističkom istraživanju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja ćemo vas dodatno obavijestiti, navodi se u priopćenju.

U policiji također navode da 'vezano za napise u pojedinim medijima ovaj događaj ne dovodi se u vezu s događajem u Vukomercu 12. rujna 2018.'.

FOTOGALERIJA: Pucnjava u Zagrebu

Kriminalističkim istraživanjem pucnjave policija je obuhvatila tri muškarca, od kojih je jedan smješten u bolnicu zbog posljedica ranjavanja vatrenim oružjem, drugi je priveden, a za trećim se traga.

Za sukob je policija sa sigurnošću utvrdila da ni na koji način nije povezan s ranijim slučajem pucnjave u Vukomercu, 12. rujna, rekao je u subotu novinarima zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Teur.

- Ovaj slučaj se ne može dovesti u nikakvu vezu s ranijim događajem. Ovo nije bio sukob između romskih obitelji, nego sukob dviju osoba zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, naglasio je Teur, dodavši da su trojica muškaraca koji su obuhvaćeni policijskim istraživanjem hrvatski državljani, ali imaju prebivalište na području Mađarske.

Te osobe poznate su od ranije zagrebačkoj policiji, ali u posljednje vrijeme nisu bile obuhvaćene nikakvim kriminalističkim istraživanjem.

Teur kaže da je stanje sigurnosti u Zagrebu sigurno unatoč dva slučaja pucnjave koja su uslijedila u razmaku od samo desetak dana.

Zagreb je definitivno siguran grad, a tome u prilog idu statistički podaci za prvih osam mjeseci prema kojima je na zagrebačkom području zabilježeno 6,1 posto manje svih kaznenih djela, od toga 2,5 posto manje kaznenih djela protiv života i tijela i 50 posto manje ubojstava u odnosu na prethodnu godinu kad su zabilježena četiri ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:06