KAD PIJEŠ, NE VOZI

POLICIJA OBJAVILA REZULTATE POJAČANIH KONTROLA PROMETA NA MARTINJE Zaustavljeno 515 pijanih vozača, rekorder je uhvaćen u Zagorju

 
 Goran Šebelić / CROPIX

U predmartinjskom vikendu policija je zaustavila 515 vozača pod utjecajem alkohola, od kojih je rekorder s krapinsko-zagorskog područja vozio s čak 3,37 promila alkohola, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Najviše zabilježenih prekršaja, čak 1231, u vikend akciji odnosilo se na prebrzu vožnju, a nakon alkohola najviše kazni plaćeno je zbog nekorištenja pojasa (395) i nepropisnog korištenja mobitela. Ukupno je u cijeloj Hrvatskoj policija zabilježila 3793 prekršaja.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području zagrebačke policije, njih 111, a najmanje na području ličko - senjskom, požeško - slavonskom i šibensko - kninskom području, po 7.

Zagrebačko područje rekorder je i po broju prekršaja prekomjerne brzine i telefoniranja tijekom vožnje, dok sigurnosne pojaseve najviše nisu koristili vozači na području PU Splitsko – dalmatinske.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 31 do 40 godina (139 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola bila od 0,51 do 1,0 g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečeno 57 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. recidivisti.

Iz tog razloga 8 vozača je zadržano u posebnim prostorijama do otrežnjenja, a protiv 21 vozača proveden je žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalnih kazni, kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:29