ŠTETA MILIJUN KUNA

POLICIJA POGODILA JACKPOT U velikoj akciji 'Srećko' zaplijenjeno više od 90 automata za sreću

Lifestyle-Australia-gambling,FEATURE by Remi Noyon(FILES) A photo taken in Melbourne on April 13, 2011, shows a general view taken inside a gaming venue with slot machines. Australians like a bet -- on the horses, football games, at casinos, even on the outcome of coin tosses in the national game of "two up", but the most popular form of betting is on electronic poker machines or "pokies", with the devices installed in pubs and clubs taking more than half of the 20 billion USD the nation spent on gambling in 2008-09. AFP PHOTO/William WEST
 AFP

SPLIT - Splitsko-dalmatinska policija je u dvomjesečnoj akciji "Srećko" oduzela čak 93 nezakonito postavljena automata za sreću u 25 ugostiteljskih objekata i kazneno prijavila ugostitelje i odgovorne osobe registriranih tvrtki za aparate za zabavu, a procjenjuje se da je državni proračun oštećen za oko 930 tisuća kuna.

U akciji suzbijanja nezakonitog priređivanja igara na sreću na automatima sudjelovale su policijske postaje Trogir, Kaštela, Omiš, Makarska i Imotski, te službenici Odjela općeg kriminaliteta splitsko-dalmatinske Policijske uprave koja je danas izvijestila o rezultatima akcije kriminalističkog istraživanja nad 25 vlasnika ugostiteljskih objekata i odgovornim osobama registriranih tvrtki za aparate za zabavu.

Policija sumnja da su bez odobrenja Ministarstva financija, dogovorno i samostalno, postavili automate za igre na sreću u ugostiteljskim objektima i javno priređivali igre na sreću te je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu protiv njih podnijela kaznene prijave.

Nije isključeno da će biti još kaznenih prijava i to protiv osoba koje su instalirale aparate za zabavu u objekte, najavljuju iz policije.

Prema zakonu o igrama na sreću, za priređivanje igara na sreću na automatima godišnje se plaća naknada od 10.000 kuna po automatu, a kako su u ovoj akciji oduzeta 93 automata, državni proračun oštećen je za 930 tisuća kuna.

Akcija "Srećko" provodila se i u lipnju 2013. godine kada je sinjska policija iz 15 ugostiteljskih objekata s tog područja oduzela 46 nezakonito postavljenih automata za igre na sreću, a kazneno prijavila 18 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:40