DOBILI BI SKORO 30 KILA

POLICIJA PREKINULA 'BOTANIČARSKE RADOVE' Priveli dvojicu muškaraca na području Svetog Ivana Zeline zbog uzgajanja konoplje

 MUP Zelina

Unajmljena kuća na području Svetog Ivana Zeline poslužila je dvojici muškaraca da u kućnoj radinosti, kao pravi vrtlari, uzgajaju indijsku konoplju. Njihove botaničarske radove i žetvu skoro 700 stabljika konoplje u teglicama, prekinuli su djelatnici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke koji si su 52-godišnjeg muškarca zajedno sa njegovim 44-godišnjim prijateljem iz Srbije uhitili te po dovršetku kriminalističke obrade predali pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osim 688 stabljika konoplje, u pretresu kuće policija je pronašla još 3095 grama konopljinog lišća te 89,7 grama heroina i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Ujedno je otkriveno da su dvojica uhićenih opremajući laboratorij sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje, 'ulupala' u njega oko 70.000 eura.

Otkriveni su nakon što je policija doznala da se pojedinci na svetozelinskom području bave uzgojem i preprodajom marihuane diljem zemlje, ali i po susjednim zemljama, a sumnje su se pokazale opravdanima kada su im istražitelji prekjučer pokucali na vrata s nalogom za pretres.

Prema policijskim procjenama, od zasađenih biljaka konoplje, dvojac da je uspio do kraja odraditi u tišini planirani posao, dobili bi najmanje30 kilograma marihuane.

Jesu li u svemu imali pomagače, nije poznato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:51