UBIJENA U RUJNU

POLICIJA RIJEŠILA MISTERIOZNO UBOJSTVO IMUĆNE POVRATNICE IZ PAKRACA Prije mjesec i pol dana pronađeno je izmrcvareno tijelo na luksuznom imanju

 Damir Krajač / CROPIX

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske dovršili su istraživanje vezano za ubojstvo Blaške Skender (68) u Pakracu, koje se dogodilo u noći s 10. na 11. rujna ove godine.

Za navedeno kazneno djelo sumnjiči se 45-godišnja državljanka Republike Njemačke protiv koje je odmah podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinila ubojstvo, piše 034portal.

Podsjetimo, misteriozna smrt Blaške Skender (68), nadimka Blaža Makedonka, nakon pronalaska njezina izmrcvarenog tijela na luksuznom imanju u osamljenom predjelu pakračkih vinograda, bila je glavna tema u Pakracu. Posljednji put susjedi su je, koliko se mogu sjetiti, vidjeli tijekom vikenda, kad im je rekla da se vratila iz Njemačke.

Blaška je rodom iz Makedonije te se u Njemačkoj, kamo je otišla trbuhom za kruhom u ranoj mladosti, udala za 20 godina starijeg Zvonka, koji je rodom iz Slavonije. Oboje su neumorno radili ne bi li omogućili djeci bolji život. Postali su roditelji sina Ivice te kćeri Kristine i Silvije.

Za razliku od Kristine koja je u dalekoj Engleskoj, gdje se udala i ima četvero djece, Silvija i Ivica su svoju sreću pronašli u Njemačkoj. Sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća kupili su malu kuću na proplanku pakračkih vinograda, koju su s vremenom obnovili, a tijekom godina su u sklopu svojeg imanja sagradili veliku vilu.

Nekoliko godina nakon smrti supruga Blaška se trajno doselila u Hrvatsku.

- Blaška je u Njemačkoj uzdržavala starije osobe, u domovima i privatno, i nije se bojala rada. A kad joj je muž umro, djeca su prorijedila posjete. Jedna od kćeri posve se promijenila i oboljela na živce, no iskreno, mi je već godinama nismo vidjeli, ali navodno je viđena za vikend kako vozi po makadamu prema vili - otkrio je prije mjesec dana za Jutarnji prvi Blaškin susjed.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:43