UŠLI JOJ U TRAG...

POLICIJA ŠOKIRANA NAKON ŠTO SU OTKRILI TKO JE PLJAČKAO STANOVE PO CENTRU ZAGREBA Ukrala je na stotine tisuća kuna...

 
Ilustracija
 HANZA MEDIA

Unazad dva i pol mjeseca zagrebački policajci suočili su se sa nizom provala u stanove u strogom centru Zagreba u kojima su vlasnicima ukradene na stotine tisuća kuna. Temeljitim izuzimanjem tragova s mjesta provalničkih akcija, uspjeli su ući u trag nezvanim gostima te su ostali zaprepašteni njihovom dobi.

Naime, glavnu ulogu u provalama u stanove u Preradovićevoj, Amruševoj, Gundulićevoj, Margaretskoj te Masaryikovoj, odigrala je 19-godišnja djevojka a u jednom slučaju je imala i maloljetnog šegrta. Njih su dvoje ovih dana u lisicama dovedeni u I. Policijsku postaju gdje su postali predmetom kriminalističkog istraživanja nakon kojeg su, u konačnici, oboje kazneno prijavljeni za jednu tešku krađu provaljivanjem, dok će se mlada provalnica sama suočiti sa optužbama za pet provala od kojih su dvije ostale na pokušaju.

Istražujući seriju provala u centru metropole, policija je otkrila da su njih dvoje nedavno zajedno provalili u stan u Masarykovoj iz kojeg su ukrali nakit 'težak' oko 50 tisuća kuna. Također istražitelji sumnjaju da je 19-godišnjakinja odradila čistke u četiri stana u Varšavskoj, Preradovićevoj i Amruševoj, dok u stanove u Gundulićevoj i Margaretskoj nije uspijela ući jer ju je, čini se, netko od prolaznika omeo pa je pobjegla ostavivši, ipak, korisne tragove na vratima koja je obijala.

Iz PU zagrebačke ističu kako je ovim kaznenim djelima materijalna šteta procijenjena na 371 tisuću kuna, te je mlada dama predana pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok je protiv njezina maloljetnog partnera posebno izvješće podneseno redovnim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:10