PRONAĐENE EKSPLOZIVE NAPRAVE

POLICIJA SPRIJEČILA BOMBAŠKI NAPAD U VARAŽDINU Privedeno osam osoba: 'Na čelu organizacije bio je 51-godišnji Varaždinac'

 
 PU Varaždinska

Varaždinska policija zaplijenila je veliku količinu oružja i eksplozivnih naprava, koje su trebale biti postavljene osobama iz kriminalnog miljea.

Uz eksplozivne naprave i oružje, pronađeni su i mobiteli iz kojih vire žice, a koji su mogući detonatori za eksplozivnu napravu.

- Ovom je zapljenom spriječeno teško kazneno djelo za koje su izvršene sve pripremne radnje – istaknula je Sandra Karabegović,voditeljica varaždinske krim policije na konferenciji za novinare održanoj petak u podne.

Rekla da je policija upoznata s podacima o planiranim metama, ali će njihova imena zbog istrage zasad ostati tajna za javnost.

U kućama kojima se koriste muškarci stari od 26 do 62 godine i 23-godišnja djevojka, pronađene su zračna puška, 2420 komada raznog streljiva, 2 plinska pištolja, 2 prigušivača pucnja, 2 glatke cijevi za pušku, cijev za pištolj pojačivač trzaja za automatsku pušku, nekoliko optičkih ciljnika, više komada kućišta s rukohvatom za pištolje,spremnik za automatski pištolj, spomenuti mobiteli i SIM kartice.

Uz oružje, u kućama je pronađena i veća količina droge i uz nju vezane opreme: bijela praškasta materija nalik na drogu amfetamin težine oko 28.5 grama, zelene bilje materije nalik na drogu marihuanu težine oko 1386 grama, nepoznate bijele praškaste materije težine oko 89.5 grama, smeđe praškasta materija nalik na drogu heroin težine oko 2.5 grama, jedna medicinska šprica zapremnine 5 ml ispunjena s 4 ml crne guste tekućine izgledom i mirisom nalik na ulje indijske konoplje te precizne digitalne vage.

Zaplijenjena je i razna roba za koju se sumnja da potiče od kaznenih djela.

Od osam uhićenih osoba, njih šestero se, s varaždinskog područja, danas privodi općinskom državnom odvjetniku na ispitivanje dok je jedna osoba iz Krapinsko-zagorske županije, a jedna iz Zagrebačke.

Uhićena djevojka je Varaždinka.

Budući da je u zadnjoj godini na varaždinskom području policija odradila nekoliko velikih zapljena droge, između kojih i najveću količinu marihuane zaplijenjene u Hrvatskoj, u policijskim se kuloarima govori kako bi uspješnost policijskih akcija mogao biti razlog sve veće nervoze kriminalaca i sumnja jednih u druge za dojave policiji.

Varaždinska policija, također, još uvijek radi na slučaju nestalog oružja iz vlastitog, policijskog skladišta.

Policija je, naime, pred nekoliko godina odradila veliku zapljenu oružja, pozvala novinare i tv ekipe da snime veliki ulov, da bi se naknadno utvrdilo kako dio zaplijenjenog oružja potječe iz policijskog skladišta, no nestanak oružja nitko nije primijetio?!

U međuvremenu je promijenjeno vodstvo u PU varaždinskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:02