REZIGNIRANI PIROMAN

POLICIJA UHITILA POMAHNITALOG SPLITSKOG PEKARA KOJI JE ZAPALIO PREKO 30 KONTEJNERA Razlog zašto je to radio ne može biti bizarniji

 Slobodna Dalmacija

Nezaposleni pekar, 46-godišnji M.P. (potpuni podaci poznati redakciji) osoba je koja je prošle godine najviše palila kontejnere za smeće po našem gradu. Toliko se izvještio u uništavanju spremnika za otpad da je zaboravio koristiti "mjere opreza", te je prošle srijede zapalio i kontejner ispred zgrade u kojoj stanuje, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, taj 46-godišnjak prihode ostvaruje skupljanjem i prodajom plastičnih boca, a u slučajevima kada među otpadom ne bi našao dovoljnu količinu ambalaže, on bi revoltiran lošim "ulovom" – zapalio kontejner. Treba biti pošten i napisati sljedeće: da nije njegove iskrenosti, policajci bi mu teško dokazali paljevinu još 30 kontejnera po gradu, pa bi sve ostalo na uništavanju četiri metalna spremnika, u Krležinoj, Paraćevoj, Gotovčevoj i Mosećkoj ulici, piše Slobodna Dalmacija.

No, on je tijekom ispitivanja priznao da je zapalio još 30 kontejnera, a čini se da je ukupan broj još i veći. Nakon što je proveo dan na policijskom ispitivanju, 46-godišnjak je pušten na slobodu. Budući da nije zaposlen i da živi od prodaje boca i limenki, nije realno očekivati da će tvrtka "Čistoća", kao vlasnik uništenih kontejnera, od njega uspjeti naplatiti odštetu.

Iz toga komunalnog poduzeća doznajemo da protiv palitelja još nisu podnijeli odštetni zahtjev jer čekaju službeno policijsko izvješće s točnim popisom uništene imovine. Budući da je u ovom slučaju riječ o kaznenom djelu oštećenja tuđe stvari, za koje se progon poduzima nakon prijedloga oštećenika, "Čistoća" može protiv 46-godišnjaka podnijeti prijedlog za kazneni progon, što će i učiniti najkasnije za dan-dva.

Palitelj kontejnera dosad je policajcima bio poznat samo po svojedobnim rijetkim narušavanjima javnog reda i mira, ali to nije činio godinama. Sve dok lani nije počeo s paljenjem kontejnera...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:16