KRADLJIVAC

POLICIJA UHVATILA LOPOVA KOJI JE HARAČIO PO VIKENDICAMA Provalio je u čak 43 imanja na području Novog Zagreba, a 'svratio' je i u jedan klub

 
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Vlasnici vikendica na području Novog Zagreba konačno mogu odahnuti. Policija je, naime, stala na kraj 58-godišnjem lopovu koji je punih godinu dana haračio po tuđoj imovini. Sumnjiče ga da je provalio u 43 vikendice od čega je sedam ostalo na pokušaju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, policija je protiv njega dostavila posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Obradom je utvrđeno da je sredovječni lopov od kraja listopada 2018. u provalničke akcije odlazio svojim vozilom Nissan Sunny zagrebačkih oznaka. Uglavnom se fokusirao na imanja na području Novog Zagreba, dok je u jednom slučaju "zaorao" i u jedan klub u Topolovcu.

Nissan je uglavnom parkirao u neposrednoj blizini odabrane mete u koju je ulazio nakon što je francuskim ključem obijao lokote i brave. Iz vikendica i podrumskih prostorija je pretežito krao plinske boce, kosilice, flakserice, brusilice, motorne pile i drugi alat koji bi mu zapeo za oko, a uzimao je s polica i alkoholna pića, skidao umjetničke slike sa zidova... Iz policije kažu da je materijalna šteta koju je pričinio velika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:19