ODREĐEN IM PRITVOR

POLICIJA ULOVILA BJEGUNCE KOJI SU VEDRANU (19) PUCALI U GLAVU Zajedno su ljetovali na Zrću, a žestoka svađa u apartmanu prerasla je u oružani obračun

 CROPIX

Policija je u petak u Zagrebu uhitila Stjepana Jakovljevića (25) i Denisa Veljkovića (20) zbog sumnje da su šest dana prije, u subotu u ranim jutarnjim satima, iz plinskog pištolja pokušali ubiti prijatelja Vedrana Pongraca (19) u apartmanu u Novalji.

Nakon što su ih priveli policajci PU ličko-senjske u Zadru ispitani su u Županijskom državnom odvjetništvu, a nakon toga im je sudac istrage odredio 30-dnevni istražni zatvor.

Trojac je ljetovao u zajedničkom apartmanu u Novalji, a vrijeme su uglavnom provodili na poznatoj plaži Zrće.

Kobne subote u ranim jutarnjim satima izbila je svađa, a potom je došlo i do fizičkog obračuna. Očito su nesporazum odlučili riješiti oružjem. Pucali su Vedranu u glavu iz plinskog pištolja. Metak mu je samo propucao lice.

Iako lakše ozlijeđen, zadržan je na liječenju u Općoj bolnici Zadar. Za to vrijeme su Jakovljević i Veljković nestali i za njima je bila raspisana intenzivna potraga, pogotovo na otoku Pagu te na području Zagreba. To je i dovelo do njihova uhićenja.

Ostale pojedinosti se za sada ne znaju, kao ni detalji koji su prethodili ranjavanju. Navodno su sva trojica pripadnici navijačke skupine BBB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:26