SAČEKUŠA KOD OSIJEKA

POLICIJA ULOVILA RAZBOJNIKE KOJI SU ZAPUCALI NA ZAŠTITARE I OTELI IM SEDAM VREĆA NOVCA U tijeku pretraga njihovih kuća u Slavonskom Brodu

 
 PU osječko-baranjska

Iz PU osječko-baranjske oko 18,20 sati izvijestili su kako je na području Slavonskog Broda u tijeku pretraga domova osoba koje se dovode u vezu s oružanim napadom i pljačkom novca iz zaštitarskog kombija koji se dogodio u ponedjeljak nešto prije 15 sati kod mjesta Koprivna nedaleko od Osijeka.

Prema neslužbenim informacijama, osumnjičeni za pljačku su dvojica muškaraca u dobi od 33 i 28 godina. Policija je izvijestila da su obojica pod njihovim nadzorom i da prisustvuju pretrazi domova.

Zanimljivo je kako se pretrage domova potencijalnih počinitelja događaju u istome gradu iz kojeg je zaštitarska tvrtka, pa i sami napadnuti i ozlijeđeni zaštitari.

Podsjetimo, filmska pljačka na cesti između sela Hrastin i Koprivna samo je pukom srećom prošla bez ljudskih žrtava.

Dvojica zaštitara tvrtke Aleph Tau teško su ozlijeđena nakon rafalne pucnjave od strane dvojice maskiranih pljačkaša koji su istrčali sa šumskog puta na cestu i bez ikakvog upozorenja, dok se mini kombi vozilo zaštitarske tvrtke kretalo, zapucali u njihovom smjeru.

Hici su prošli kroz vrata vozila pri čemu je vozač, a riječ je o mlađoj muškoj osobi, zadobio teške ozljede u predjelu listova, dok je njegov kolega na suvozačkom mjestu, prema neslužbenim informacijama, dobio prostrijelnu ozljedu također u predjelu noge.

FOTOGALERIJA: Oružani prepad kod Osijeka

Kako smo doznali, pljačkaši su zaštitarima uzeli pištolje i mobitele, kao i sedam vreća iz prtljažnog prostora u kojima se nalazio novac koji su skupljali po lokalnim seoskim trgovinama kako bi ga odvezli u centralu.

Po svemu sudeći, riječ je o dobro osmišljenoj i pomno planiranoj akciji za koju su pljačkaši očito imali insajderske informacije, a i vjerojatno su kroz dulji vremenski period promatrali kretanje zaštitara i tražili najbolju poziciju za prepad.

Šumsko područje između Hrastina i Koprivne kao stvoreno je za takvu vrstu prepada s obzirom da je u tom dijelu Slavonije promet iznimno rijedak, a šuma pruža dobru mogućnost za bijeg.

Pretpostavlja se da su svoje vozilo sparkirali u unutrašnjosti šume, na šumskom putu kojim su potom mogli bez ikakvih problema doći do sela Šodolovci i uključiti se u cestovni promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:48