SLUČAJ BRODARICA

Policija dvije godine u domu za starije čuva Luketu, optuženika za trostruko ubojstvo u Šibeniku

PU šibensko-kninska

Boris Luketa

Policija i dalje Borisa Luketu danonoćno čuva u Domu za starije osobe u Šibeniku, gdje je trenutačno smješten, obitelj ubijenog Ivana Bajića, bivšeg tjelohranitelja Zlatka Bagarića, tužila ga je za naknadu štete, a dužniku Kemalu Keranoviću, zbog kojeg je i počinio trostruko ubojstvo, sud je odblokirao imovinu.

Trenutačno je to stanje u slučaju trostrukog ubojstva koje se dogodilo 27. travnja 2017. godine u šibenskom prigradskom naselju Brodarica, za što Boris Luketa (61) formalno još nije ni osumnjičen. Nakon što je ubio Milku i Hakiju Keranović i Ivana Bajića te pokušao ubiti Kemala Keranovića, Luketa si je pucao u glavu. Preživio je.

Međutim, prema ocjeni liječnika, on je i dalje raspravno nesposoban, a s obzirom na to da je Kemal Keranović preživio, Luketu već više od dvije godine čuva policija. A Kemalu Keranoviću i suoptuženicima u aferi vezanoj za Novu kreditnu banku Maribor (koja u susjednoj Sloveniji traje već godinama, a riječ je o malverzacijama u iznosu od 30-ak milijuna kuna koje su počinjene i na području Hrvatske) sud je ukinuo blokadu imovine.

Među ostalim, imovina je bila blokirana i bivšoj Miss sporta Vlatki Matić Pivac, poznatom šibenskom maslinaru Vinku Gulinu, zadarskom poduzetniku Damiru Jurjeviću, bivšem predsjedniku Uprave NKBM-a i drugima.

Zagrebački sud odlučio je da im se imovina mora deblokirati zato što blokada imovine može trajati najdulje dvije godine, a provjerom na Okružnom sudu u Mariboru još 12. veljače prošle godine ustanovljeno je da u aferi Nova kreditna banka Maribor optužnica još nije potvrđena, pa je istekao maksimalni zakonski rok trajanja privremene blokade imovine.

Tako su sada deblokirane atraktivne nekretnine, među kojima je bio i dio kompleksa predsjedničke rezidencije na Pantovčaku, na što se bila uknjižila tvrtka Vlatke Matić Pivac.

Kemalu Keranoviću, koji je bio glavna meta Borisa Lukete, ali je izbjegao njegove hice, zbog čega Luketu još uvijek čuva policija, deblokirana je etaža kuće u Šibeniku, dva zemljišta na području Zatona te malo više od 360 tisuća eura na računima u nekoliko banaka.

U međuvremenu se Boris Luketa koji je počinio trostruko ubojstvo oporavljao u Krapinskim toplicama, a sada je smješten u domu u Šibeniku. Već su u dva navrata liječnici utvrdili da nije raspravno sposoban pa protiv njega još uvijek kazneni postupak nije niti pokrenut. Kemal Keranović, koji je Luketi dugovao novac i nije mu vraćao, navodno je već neko vrijeme u Njemačkoj.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo