KONAČNO DOLIJAO

POLICIJSKA AKCIJA NA HVARU Napokon uhvatili mladog lopova koji je godinama krao sve što je stigao, šteta veća od 200 tisuća kuna

Ilustracija
 Bruno Konjevic / HANZA MEDIA

Hvarski policajci konačno su uhvatili lopova koji je gotovo dvije godine terorizirao otočane, kradući sve što što je mogao.

Kako su izvijestili iz splitsko-dalmatinske Policijske uprave, sumnja se da je uhićeni 20-godišnjak od studenog 2015. do srpnja 2017. počinio niz kaznenih djela, od čega sedam teških krađa i dvije krađe.

Krao i metalne šahtove

Osumnjičen je za sedam provala u kuće, ugostiteljske objekte i stan na području Starog Grada, Jelse i Vrboske, iz kojih je otuđio televizore, razne kućanske aparate i druge predmete, te za krađu raznih predmeta iz kuće u Jelsi, kao i za krađu metalnih poklopaca (šahtova) na području Starog Grada. Ukupna materijalna šteta iznosi više od 200.000 kuna, javili su iz policije.


Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je dio otuđenih predmeta. Također, prilikom pretrage stana osumnjičenika, pronađeno je 78 grama marihuane i 4,4 ml ulja kanabisa, zbog čega je protiv njega podnesen Optužni prijedlog, sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:34