GOSPODARSKI KRIMINAL

POLICIJSKA AKCIJA U SLOVENIJI I HRVATSKOJ Zbog sumnji u pranje novca provodi se niz pretresa, među osumnjičenima i suoptuženik Zdravka Mamića

 
 Hanza Media

Slovenski nacinalni ured za istrage je u suradnji s hrvatskom policijom i USKOK-om proveo niz pretraga u Ljubljani, Mariboru, Kopru, ali i u Zagrebu u sklopu kriminalističke obrade nad više osoba osumnjičenih za kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pranja novca, izvijestila je slovenska policija.

Kako prenose slovenski mediji, policija je navela da se kaznena djela odnose na plaćanje fiktivnih faktura, odnosno plaćanje usluga koje nisu izvršene, jednoj off shore tvrtki u Velikoj Britaniji i to u ukupnom iznosu od 1,6 milijuna eura.

Prema neslužbenim informacijama, među istragom obuhvaćenim osobama našao se poznati slovenski menadžer, bivši član uprave Telekoma Slovenija Zoran Jako (66), te nekoliko slovenskih državljana, ali i hrvatski državljanin Sandro Stipančić, poznat kao suoptuženi u drugom predmetu protiv Zdravka Mamića i ostalih.

Stipančić je u Hrvatskoj optužen da je preko niza off shore tvrtki diljem svijeta izvlačio novac iz GNK Dinama za suoptuženog Zdravka Mamića, njegova sina Marija Mamića i druge s njima povezane osobe.

Prema USKOK-ovoj optužnici, koja čeka potvrdu na osječkom Županijskom sudu, iz Dinama su preko Stipančićevih off shore tvrtki izvučeni milijuni eura kroz isplate za fiktivne usluge posredovanja pri prodaji igrača, neosnovane podjele transfernih obeštećenja i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 19:32