POD OKRILJEM NOĆI

Poreč: Pucali na dogradonačelnika Edu Kosa, spasila ga torba

Naoružani atentator pucao je na Edu Kosa u njegovu dvorištu, ali promašio. Dogradonačelnik se snašao, udario ga torbom, nakon čega je ovom ispao pištolj te se bacio u bijeg
Porec, 181110.Na poreckog dogradonacelnika Edu Kosa sinoc je oko 21.30 sati ispaljen hitac iz pistolja u dvoristu njegove kuce u Kukcima. Na slici je Kosova kuca i mjesto izmedju auta i garaze gdje se dogodila pucnjava.Foto: Goran Sebelic / CROPIX
 Goran Šebelić / CROPIX

POREČ - Na porečkog dogradonačelnika Edu Kosa sinoć je oko 21.30 sati ispaljen hitac iz pištolja u dvorištu njegove kuće u Kukcima.

Srećom nije pogođen, a nepoznati napadač je pobjegao. Kos je nakon povratka iz Zagreba ulazio u svoju kuću i u dvorištu je vidio nepoznatog čovjeka koji je i pucao na njega.

Ispalio je jedan hitac, ali na sreću promašio. Kako piše portal Parentium , Kos je potom krenuo prema njemu i, kako tvrdi, snažno ga udario torbom, zbog čega je napadaču iz ruke ispao pištolj. Napadač se potom dao u bijeg.

Edo Kos se sklonio kod susjeda, te je pozvao policiju koja istražuje pucnjavu i koja je ubrzo nakon dolaska kod Kosove kuće blokirala sve ulaze i izlaze iz Kukci.

Prije četiri godine, u listopadu 2006. godine ispod auta Ede Kosa , visokopozicioniranog IDS-ovca, postavljen je eksploziv, ali počinitelj nikad nije pronađen. Edo Kos, građevinski poduzetnik, već više od 17 godina obnaša visoke funkcije u poreškoj gradskoj vlasti. Kos, kako saznajemo, nije zatražio policijsku zaštitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:15