DILAO DVA MJESECA

POSEBAN SPECIJALITET CHEFA KUHINJE Poznati kulinarski majstor, glavni kuhar resorta s 5 zvjezdica u Petrčanima, optužen da je 'posluživao' i kokain!

 Profimedia, CROPIX

Što se osim gastro specijaliteta “kušalo” u kuhinji delux hotela u resortu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera na poluotoku Punta skala u Petrčanima, moglo se doznati u petak na Općinskom sudu u Zadru gdje je počelo suđenje glavnom chefu kuhinje, 41-godišnjem Franzu Castlungeru.

Ovaj poznati kulinarski majstor iz Južnog Tirola, čiji je dolazak na čelo kuhinje prvog zadarskog delux hotela s pet zvjezdica svojedobno najavljen kao “spoj alpsko-jadranskog kulinarskog koncepta, rafiniranog regionalnim delicijama”, optužnicom Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO) tereti se za preprodaju kokaina u Petrčanima i Zadru. Uz još dvojicu zaposlenika luksuznog resorta koji su mu nabavljali kokain na zagrebačkom i zadarskom području, za što je on jednom od njih davao novac i plaćao troškove rent-a-car vozila, tereti se da je od rujna do listopada 2015. godine u Zadru i Petrčanima s ciljem prodaje na ilegalnom narkotržištu i ostvarivanju nepripadne materijalne koristi u šest navrata nabavljao veće količine te droge.

Donosio ribu i drogu

- Franka sam upoznao u kuhinji gdje sam mu i trebao predati kokain. Ušli smo u razgovor može li se nabaviti, na što sam mu rekao da može. On je bio prijatelj s mojim gazdom, a tada je u Falkensteineru imao veliki utjecaj i pitalo ga se za svašta, jer su on i direktor resorta iz istog mjesta u Južnom Tirolu. Mogli su nam namjestiti posao, to je bila usluga za protuuslugu - posvjedočio je 44-godišnjak koji je kao vanjski suradnik za resort nabavljao ribu i obnavljao drvenariju. Nakon zamolbe, za “chefa” je kupio 48,80 grama kokaina u Gaženici, za što mu je on platio oko 30 tisuća kuna. Kokain je nosio u kutiji mobitela, no na ulazu u hotelsko naselje oko 15.50 sati zaustavili su ga inspektori Odjela kriminaliteta droga i uhitili. Dodao je kako je chefu u još jednom navratu u kuhinju donio kokain, ali samo za “probu”.

- Nije isprobao ispred mene, otišao je i nakon nekog vremena mi rekao da to ne valja, pa je kokain vraćen. Cijena je bila 600 kuna po gramu - ispričao je 44-godišnjak, odbijajući na sudu reći ime onoga tko mu je prodao kokain u Gaženici.

- To sam rekao policiji, a vama to ništa ne znači. Ovdje ne želim reći to ime - rekao je, nakon čega je na pitanje tužiteljice Branke Rukavine je li ikada čuo ili vidio da bi gosti hotela konzumirali kokain rekao da nije, te da se nije zadržavao na zabavama hotela.

Uvukao i konobara

- Nisam vidio Franza da konzumira kokain. Nisam znao da ga je u to vrijeme i od drugih osoba nabavljao. Samo sam čuo da su pala dva momka - rekao je. Konobar iz kompleksa Falkensteiner na zadarskom Boriku jučer je rekao kako se ne sjeća je li kupio kokain od Franzova nabavljača, ali da je to priznao u policiji jer su mu tamo prijetili.

- On je radio u Punta skali, a ja na Boriku, Franza sam znao samo iz viđenja. U policiji su mi rekli da moram potpisati zapisnik jer će mi se početi događati neke stvari u životu koje mi se dosad nisu događale. Nije mi se to više dalo slušati pa sam ga potpisao. Inače sam taj dan imao slobodan i bio sam u alkoholiziranom stanju pa se ničega ne sjećam - rekao je 31-godišnji konobar. Chef kuhinje, koji će obranu iznijeti na kraju dokaznog postupka, na sudu je pak uz sudskog tumača prethodno rekao da se ne osjeća krivim, te da mu je kokain bio za osobnu upotrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:58