MLADI HEROJ

POSLJEDNJI POZDRAV HRABROM VATROGASCU Hrvatska se oprašta od Ivana Galekovića: 'Nema te više, ali ipak si tu. Počivaj u miru prijatelju moj'

 
Arhiva
 Zeljko Puhovski / CROPIX

U utorak poslijepodne na mjesnom je groblju u Vukovini na vječni počinak ispraćen Ivan Galeković (24), vatrogasac koji je poginuo proteklog vikenda. Podsjetimo, Galeković je preminuo u subotu navečer u KBC-u Zagreb od posljedica ozljeda zadobivenih tijekom intervencije u Velikoj Gorici.

"Bio si nam kao brat, a starijoj generaciji kao sin. Pokazao si svoju veličinu, plemenitost i sposobnost ujedninjavanja, spajao si nas. I danas si nas okupio, na svom posljednjem oproštaju. Za tebe, i sirene su se oglasile. Nema te više, ali ipak si tu. Vatrogasac živi vječno u srcima onih koje je spasio. Nećemo zaboraviti kako si na posao uvijek dolazio s osmjehom, pjevušeći, nismo bili samo kolege nego i prijatelji. Hvala ti na svemu, na znanju, izdržljivoti, vještinama, plemenitom srcu i humanom djelovanju. Na svim intervencijama i natjecanjima davao si 200 posto sebe, zadnje atome snage, a sad mi dajemo zadnje atome snage opraštajući se od tebe. Ovo nije zbogom, srest ćemo se opet negdje gore, opet ćemo nastaviti ono što nas je u subotu nenadano razdvojilo, gdje smo stali. Do tada, počivaj u miru prijatelju moj”, rekao je njegov kolega Ivan Kosić iz JVP, prenose Kronike Velike Gorice.

Na sahranu su pristigla sva vatrogasna društva Grada Velike Gorice i okolice. Nekoliko stotina vatrogasaca u svečanom i tihom mimohodu od Osnovne škole Vukovina do gradskog groblja odali su počast svom prerano preminulom bratu po vatri, pišu Kronike Velike Gorice.

FOTOGALERIJA: Pogreb Ivana Galekovića

Na sahranu je stigao i ministar obrane Damir Krstičević, glavni vatrogasni zapovjednik, Slavko Tucaković, gradsko čelništvo na čelu s gradonačlenikom Draženom Barišićem i zamjenicima, županijsko vodstvo...

Kardinal Josip Bozanić poslao je pismo sućuti, koje je pročitano na ispraćaju.

Vatrogasna društva diljem zemlje su u čast poginulom kolegi u 17 sati upalila sirene i rotacijska svjetla na vatrogasnim vozilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 22:31