POLETIO IZ ZEMUNIKA

POŽAR KOD MILNE NA OTOKU BRAČU GASI AIRTRACTOR Vatra na nepristupačnom i minski sumnjivom terenu bukti od subote popodne

 Vlado Kos / Ilustracija / CROPIX

U gašenje požara na Braču na području Milne kod rta Ražanj u utorak ujutro uključio se i jedan airtractor protupožarne eskadrile iz baze u Zemuniku.

Kako je priopćeno iz MORH-a, na istom požarištu zračne snage djelovale su i u ponedjeljak s tri protupožarna aviona i ostvarile oko 13 sati naleta pri čemu je na požarište izbačeno oko 1000 tona vode.

Vatrogasci se s požarom na nepristupačnom i minski sumnjivom terenu bore od subote popodne. Iako je vatra tijekom nedjelje bila stavljena pod kontrolu, u ponedjeljak je na istom području ponovno planulo. Riječ je o mjestu gdje su u vrijeme Domovinskog rata bile smještene hrvatske mornaričke snage iza kojih je ostalo oružje.

Od početka godine pripadnici zračnih protupožarnih snaga su, zaključno s 1. lipnjem, sudjelovali u gašenju 72 požara, 24 u Splitsko-dalmatinskoj, 23 u Šibensko-kninskoj, 18 u Zadarskoj, šest u Dubrovačko-neretvanskoj i jedan u Primorsko-goranskoj županiji. U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile više od 200 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8100 tona vode, priopćio je MORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:53