UHIĆEN ŠIBENČANIN

POZIV IZ DALMACIJE DIGAO PANIKU U MINISTARSTVU 'U kući imam kalašnjikov. Popet ću se na zgradu i pucati po svima kada bude puno turista u gradu!'

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 58-godišnji muškarac zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje.

Postoji osnovana sumnja, navode iz DORH-a, da je 58-godišnjak 25. travnja 2018. telefonom kontaktirao jedno ministarstvo povodom podnesenog zahtjeva i, nezadovoljan procedurom rješavanja.

Zaposlenici koja mu se javila rekao kako u kući ima spremno trideset okvira municije i polovnog kalašnjikova te da će se popeti na zgradu i pucati po svima koji ga budu provocirali, a da to mora napraviti kada bude puno turista u gradu.

Osnovano se sumnja da je istog dana zaposleniku tog ministarstva koji ga je kontaktirao telefonom povodom ranijeg poziva i izrečenih prijetnji, ponovio da u kući ima spremnu municiju i kalašnjikov te da će njihovom pravniku izvjesiti srpsku zastavu na kuću, kao i da ima oružje i mora nekog ubiti.

Njegove riječi su kod oboje zaposlenika navedenog tijela izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:15