TRI ŽRTVE

POZNATI IDENTITETI MUŠKARACA UBIJENIH U SPLITU Svi su redom dobro poznati policiji, a jedan od njih osuđen je na tri godine zatvora zbog smrti curice

Jakov Prkic / CROPIX / Snimio čitatelj

Ubojstvo u Splitu

U subotu navečer otkriveni su identiteti osoba koje su ubijene u masakru u središtu Splita. Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak, svi redom povezani s narko miljeom. Paić i Boban izgubili su život na mjestu događaja, dok je Torlak kasnije preminuo u bolnici, piše Slobodna Dalmacija.

Jurica Torlak (38) je 2004. godine optužen da je izazvao prometnu nesreću. Osuđen je na trogodišnju zatvorsku kaznu.

Do pravomoćnosti presude pušten je iz pritvora, a izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom na rok od tri godine.

Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač, no odvjetništvo je odustalo od te optužbe.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 22. siječnja 2004. godine kada je ove subote ubijeni u pješačkoj zoni motociklom Yamaha pri brzini od 52 km na sat srušio učenicu drugog razreda te škole Ivonu Lalić, odbacivši je na cestu.

Ubijeni i njegov suvozač, Vedran B., pali su s motocikla i, kako je istragom utvrđeno, ustali su, uzeli motocikl i napustili mjesto nesreće.

Djevojčica je umrla od posljedica teških ozljeda. U subotu nastradali je priznao da je kriv za nesreću i posljedice, no ne i zato što djevojčici nije pomogao.

Djevojčica je zadobila tešku ozljedu mozga, a od siline udara presječena joj je leđna moždina te je smrt nastupila gotovo trenutačno. Po sudskom vještaku, s obzirom na takve ozljede nije bilo objektivne mogućnosti za pružanje pomoći.

Kasnije se za njega čulo ponovno 2008. godine, nakon što je izašao iz zatvora.

Naime,onda je porezan po vratu i to u sukobu s Adisom B. Adis B. u to vrijeme bio je otac 16-godišnjakinje koja je bila djevojka 30-godišnjeg Michaela N.

Michael N. i Torlak inače, bili su prijatelji, a B. je Michaela N. napao sjekirom. U istom sukobu po vratu je porezan i Torlak, piše Slobodna Dalmacija.

Mladić kojeg je ubojica tražio, ali ga na sreću nije našao kod kuće, Jere M., 2014. godine na Općinskom sudu u Splitu nepravomoćno je osuđen na godinu i pol dana zatvora jer je zajedno sa svojim kompanjonom u VW Caddyju prevozio dva i pol kilograma marihuane.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo