SMRT NA A3

POZNAVATELJI ANTE FIRIĆA OTKRILI ZA JL 'Nakon one tučnjave u Beogradu potpuno se promijenio, glava mu je stradala, čuo sam da mu je ostao hematom...'

 
 Profimedia, ATA Images Editorial

- Ante se nakon one tučnjave na derbiju Partizana i Zvezde dosta promijenio. Glava mu je tada jako stradala, imao je teško nagnječenje mozga i, koliko sam čuo, ostao mu je neki hematom koji mu je stvarao ozbiljne probleme, pogotovo kad bi malo popio. Tad više uopće ne bi bio svoj, odnosno, da budem precizniji, bio bi potpuno neuračunljiv. Pukao bi ga neki film i nitko ga ne bi mogao smiriti, ispričali su nam neki poznanici 27-godišnjeg Splićanina Ante Firića koji je u utorak rano ujutro smrtno stradao na 58. kilometru autoceste Zagreb - Lipovac pod kotačima tri automobila.

Možda se upravo u toj činjenici krije objašnjenje njegovog ponašanja prije smrti. Naime, prema onome što je policija do sada utvrdila razgovarajući s njegovim prijateljima koji su s njim krenuli kupiti neki auto u Osijek, zatim snimkama nadzornih kamera s benzinske postaje i sudionicima same nesreće, Firić se počeo čudno ponašati i prije benzinske. Navodno je u jednom trenutku svojim prijateljima koji su s njima bili u autu počeo vikati da mu gore ruke. Kada su stali na Ininu benzinsku postaju Ježevo jug, postao je nasilan prema njima, a budući da je počeo bacati i neke gajbe na postaji, pozvana je policija.

Policija je u utorak u 4.15 sati dobila dojavu da neki muškarac na pumpi pravi probleme, da je potpuno nesuvisao i da ga nitko ne može smiriti. Kad su policajci stigli na benzinsku, Firić se potpuno smirio. Legitimirali su i njega i njegove prijatelje, a kako nisu utvrdili nikakav prekršaj, policajci su sjeli u svoj auto i otišli. No, tada za njegove prijatelje počinje prava drama.

- Nakon što su policajci otišli, oprala ga je neka gadna paranoja. Više nije htio ući u auto, a oni ga onakvog velikog i jakog nisu mogli ugurati silom. Čuo sam da im je tada i pobjegao negdje iza benzinske. Valjda im ga je više bilo dosta pa su sjeli u auto, nadajući se da će se smiriti i pronaći način da se vrati u Zagreb - kažu njegovi poznanici.

No, Firić ne da se nije smirio nego je takav neuračunljiv i potpuno dezorijentiran počeo bauljati po autocesti.

Kako smo doznali iz izvora bliskih istrazi, policiji su se od 5.05 sati počeli javljati vozači koji su vidjeli Firića kako bezglavo trči po autocesti i preskače ogradu. Neki su ga uspjeli izbjeći, no desetak minuta kasnije prvo je na njega naletio vozač Hyndaija, a zatim, dok je još bio živ, preko njega je prešao Citroen i na mjestu ga usmrtio. Zadnja je preko njegovog već mrtvog tijela prešla vozačica u Opel Corsi, kutinskih registracija.

Firićevo mrtvo tijelo prevezeno je na obukciju gdje su mu uzeti uzorci krvi i urina koji su poslani na dodatna vještačenja kako bi se utvrdilo je li on prije smrti konzumirao neku drogu ili alkohol i u kojim količinama.

Ante Firić jučer je pokopan u 16 sati na mjesnom groblju sv. Kate u Klisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:51