StoryEditor
NIJE JOJ JEDINA ŽRTVA

'POZOVEŠ LI POLICIJU, ZAPALIT ĆU TI KUĆU!' Djevojka tubom spreja pretukla nepokretnu gospođu, izbila joj tri zuba pa joj otela prsten, medaljon i keš

 Ilustracija / HANZA media

Policija je napokon, čini se, stala na kraj jednoj 18-godišnjakinji koja je na drzak način prevarila 10-godišnjaka i s prijateljicom pretukla teško pokretnu staricu radi novca, javlja Podravski.hr.

- Sumnjamo da je 18-godišnjakinja 5. veljače 2019. pozvonila na vrata stana u Varaždinu, a nakon što je vrata otvorilo 10-godišnje dijete koje je bilo samo u stanu, predstavila se kao prijateljica njegove majke i tražila da joj dade novac zbog teške materijalne situacije, pa je dijete uzelo majčin novčanik i dalo joj 200 kuna - navodi državno odvjetništvo u Varaždinu i dodaju kako je, kad je uočila da u novčaniku ima još novca, istrgnula ga i uzela još 150 eura.

Ona se sumnjiči i da je 6. ožujka 2019. u Varaždinu, s još jednom ženskom osobom, ušla u hodnik obiteljske kuće gdje su naišle na 75-godišnju oštećenicu koja zbog preboljenog moždanog udara otežano hoda uz korištenje štapa.

- Snažno su je odgurnule i bacile na pod, čvrsto uhvatile za ruke i poprskale je sprejem, a tubom spreja zadale joj više udaraca po glavi i nanijele joj teške ozljede (izbijena tri zuba i lom protetskog nadomjestka). Nakon toga, osnovano se sumnja, uzele su joj s ruke zlatni vjenčani prsten i s vrata joj strgnule zlatni lančić s medaljonom te pretražile kuću i pronašle te uzele još jedan prsten, novčanik s bankovnom karticom i novac u iznosu od 920 kuna - navodi odvjetništvo postupke ovih djevojaka.

Također, osnovano se sumnja da je 18-godišnjakinja prije napuštanja kuće zaprijetila oštećenici da će joj zapaliti kuću ako pozove policiju. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 18-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, piše Podravski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2020 12:11