OBJAVLJENA PRESUDA

PRAVOSUDNI EPILOG OBRAČUNA U POPULARNOM ZG KAFIĆU U prepunom lokalu pred zaprepaštenim gostima počeo pucati u mladića, dobio je pet godina zatvora

 
 Srdjan Vrancic / CROPIX

Nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda optuženi Nikola Car (42) u četvrtak je proglašen krivim za pokušaj ubojstva te je osuđen na pet godina zatvora.

Kritični događaj zbio se 27. travnja ove godine usred bijela dana ispred lokala Valentino u Nehajskoj ulici na Trešnjevci, praktički preko puta VII. policijske postaje.

Optuženi Car se najprije posvađao s 32-godišnjakom kojega je poznavao od ranije. Tijekom svađe je izvadio pištolj i iz blizine mu pucao u trbuh. Teško ranjeni muškarac uspio je prijeći cestu i zatražiti pomoć u policijskoj postaji, nakon čega je prevezen u bolnicu i podvrgnut hitnom operativnom zahvatu. Liječnici su ga uspjeli spasiti, ali je ostao bez gušterače.

Počinitelj je, pak, nakon pucanja sjeo na motor i odvezao se s mjesta događaja. No, ubrzo se predao policiji. Ispostavilo se da je sukob između njih dvojice započeo već prethodnog dana, kada je optuženi Car najprije maltretirao i vrijeđao 28-godišnju prijateljicu oštećenog u jednom obližnjem lokalu.

Jutarnji

Tada su se njih dvojica potukli i intervenirala je policija, ali su na koncu obojica prošli samo s prijavama za remećenje javnog reda i mira te su pušteni na slobodu. Narednog dana ponovno su se sreli ispred lokala Valentino u Nehajskoj te je svađa prerasla u pokušaj ubojstva iz vatrenog oružja.

Sudsko vijeće Županijskog suda pod predsjedanjem suca Vjerana Blažekovića na temelju provedenih dokaza utvrdilo je nedvojbenu odgovornost Nikole Cara te ga je osudilo na relativno visoku kaznu zatvora.

Otegotno mu je uzeta činjenica da su za oštećenika zbog ranjavanja nastupile teške i trajne zdravstvene posljedice, kao i to što je optuženik već ranije osuđivan za kaznena djela s elementima nasilja. Već je jednom pucao iz vatrenog oružja na drugog sudionika u prometu, zbog čega je osuđen za kazneno djelo dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:36