POLICIJA MORA VRATITI NOVAC

PRAVOSUDNI PROCES DUG PET GODINA Policija prosjakinji u Koprivnici oduzela 10 kuna i 10 eura, sve je završilo na sudu, slučaj je uspio otići u zastaru

Zagreb, 240809.
Drziceva. Zagrebacka prosjakinja koja na raskrscima zaradjuje za zivot, tim poslom se bavi 30 godina. Zaradjuje oko 150-200 kuna kada je u svojoj smjeni ( cetvrtkom ), te kada dobije papirnatu novcanicu 3 puta pljune u nju i protrlja lice.
Foto: Nenad Dugi / CROPIX
Nenad Dugi / CROPIX

Ilustracija

Koprivnička policija mora vratiti 30-godišnjoj Kristini novčanice od 10 kuna i 10 eura koje su joj oduzeli dok je prosjačila u centru Koprivnice, javlja Podravski.hr.

Naime, prije pet godina policija je Kristinu zatekla u prosjačenju, privela, ispitala, oduzela joj novčanice i prekršajno ju prijavila zbog remećenja javnog reda i mira. No, Prekršajni sud u Koprivnici odbacio je iste godine prijavu uz obrazloženje da je "stupanj ugrožavanja javnog reda i mira neznatan i ne postoji potreba da počiniteljica bude kažnjena s obzirom na izostanak štetnih posljedica". Naravno, koprivnička se policija žalila na presudu, inzistirajući da se Kristinu kazni zbog tog prekršaja.

Međutim, Visoki prekršajni sud nedavno je zaključio da je ta žalba bespredmetna jer je nastupila apsolutna zastara. Policiji je naloženo da Kristini odmah vrati oduzeti novac, piše Podravski.hr.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo