PODIGNUTA OPTUŽNICA

PREBIO LJUBAVNICU I PUSTIO JE DA SE UTOPI U MORU KOD OTOKA UGLJANA Nesretnu ženu udario najmanje 14 puta i bacio je s glisera

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je, kako je u srijedu priopćeno, optužnicu protiv 52-godišnjega poljskog državljanina P. P. P. zbog ubojstva svoje prijateljice, 38-godišnje M. J. A.

Tereti ga se da je 6. lipnja 2017. na brodu, u srednjem kanalu između otoka Ošljaka i mjesta Kali na otoku Ugljanu, 38-godišnjoj poljskoj državljanki zadao najmanje četrnaest udaraca po tijelu i glavi, od čega je oštećena zadobila niz ozljeda u vidu krvnih podljeva i krvarenje meke moždane ovojnice. Nakon toga ju je, prema optužbi, gurnuo u more, što je rezultiralo smrću utapanjem oštećenice.

Okrivljeni P. P. P. nalazi se u istražnom zatvoru u Zadru od 6. lipnja, a tužiteljstvo je sada predložilo da mu se istražni zatvor produlji.

Izravnih svjedoka samog nemilog događaja nije bilo. Poljak je sa svojom prijateljicom plovio na spomenutoj lokaciji na osam metara dugačkom gliseru pod poljskom zastavom. Kritičnoga dana Poljaka su u moru nedaleko od glisera zapazili njemački turisti koji su naišli na čarter-brodu. Nakon što su ga izvukli iz mora, Poljak im je ispričao da je s njim na brodu bila i njegova prijateljica te da ne zna gdje je. Zvučao je nesuvislo i odavao stanje šoka pa su Nijemci o svemu obavijestili MRCC Rijeka, nakon čega su na mjesto nestanka izišli djelatnici Lučke kapetanije Zadar i Pomorske policije, a kako se primicao sumrak, angažiran je i zrakoplov tipa Pilatus. Nakon nekoliko preleta lokacije koju je Poljak definirao kao mjesto nestanka 37-godišnje žene, pilot je u moru ugledao njezino beživotno tijelo.

Priča 52-godišnjeg Poljaka policiji je odmah bila neuvjerljiva, a nakon što su tijekom pregleda mrtvog tijela žene uočili brojne hematome, posebice u predjelu glave i ekstremiteta, postajalo je sve jasnije da se nije radilo o nesretnom slučaju, nego o ubojstvu. Stoga je Poljak istog dana priveden.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:39