NEDOSTUPAN SUDU

PREDSTAVLJAO SE KAO MENADŽER ZDRAVKA ŠKENDERA I KIĆE SLABINCA Bivši radijski voditelj bludničio nad mladićima i dječacima

 Andrija Lucic / CROPIX

Zadarski Općinski sud bezuspješno pokušava ući u trag bivšem varaždinskom radijskom novinaru i navodnom estradnom menadžeru, 67-godišnjem Miloradu Korbaru, kojem se od 2008.godine u Zadru sudi zbog kaznenog djela prevare i bludničenja nad mladićima, piše zadarski.hr

Kontroverzni bivši radijski novinar, koji je dosad nekoliko puta pao u ruke policije zbog seksualnih delikata, uporno se ne odaziva na sudske pozive, a ne može ga pornaći ni policija zbog čega je u ponedjeljak u njegovoj odusutnosti nastavljen postupak za prevaru niza zadarskih obrtnika koju je počinio predstavljajući se kao uspješni estradni menadžer Zdravka Škendera i Krunoslava Kiće Slabinca.

Korbar je u Zadru te 2008. godine kao lažni estradni menadžer prevario dvadesetak zadarskih obrtnika nudeći im javno oglašavanje na plakatu Škenderovog ili Kićinog koncerta za što je tražio 300 kuna. Nakon što bi žrtve pristale na takav dogovor 67-godišnjak bi im izdao i uplatnicu, a sve je palo u vodu nakon što su obrtnici shvatili da su prevareni i cijeli slučaj prijavili policiji.

Iste je godine Milorad K. prijavljen policiji i zbog bludničenja nad mladićima. Predstavljajući se također kao uspješni estradni menadžer, utvrđeno je da je Korbar bludničio i pokušao seksualno iskoristiti dvojicu mladića u svom podstanarskom stanu u Zadru.

Osim što se teretio zbog bludnih radnji nad 18-godišnjakom, optužen je i za protupravno lišavanje slobode 23-godišnjeg J.A. iz Kaknja u susjednoj BiH. Korbar i 18-godišnjak su se još ranije upoznali i kontaktirali telefonom, a onda ga je Korbar, predstavljajući se kao uspješni estradni menadžer, namamio u Zadar obećavši mu posao. Mladić je doputovao u Zadar, a kako u gradu nikoga nije poznavao, Korbar mu je ponudio smještaj u svom podstanarskom stanu gdje je tijekom noći nasrnuo na mladića koji ga je i prijavio policiji.

U isto je vrijeme 67-godišnjak završio i u rukama šibenske policije koja ga je dovela u vezu sa bizarnim slučajem 13-godišnjeg dječaka koji je nasuprot zgrade Osnovne škole Vodice pronađen vezan remenom u kratkoj majici i gaćicama, dok je oko njega bila razbacana njegova garderoba i školska torba. Dječak je obitelji ispričao kako ga je napao i vezao muškarac star oko 50 godina, koji ga na svu sreću nije uspio silovati, već je pobjegao nakon njegovog zapomaganja.

Milorad Korbar je prije 20-ak godina otišao iz Varaždina gdje je ostavio obitelj sa dvoje djece. U to je doba, uz svoj redovni posao novinara, uistinu bio i estradni menadžer tadašnjim pjevačkim zvijezdama, pa i Nedi Ukraden, piše zadarski.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:51