SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU

PREMLAĆIVANJE DJEVOJKE Sudac koji je vodio proces završio u bolnici, Daruvarcu će suditi sutkinja Prekršajnog suda bez iskustva u kaznenim predmetima

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 28.11.2018. u 15:15

Jure Mišković / Hanza Media

Sutkinja Mitra Meštrović nastavit će voditi postupak protiv Darka Kovačevića (31) zvanog Daruvarac, odlučeno je danas na Općinskom sudu u Zadru.

Naime, sudac Tomislav Šimić, koji je dosad vodio suđenje Daruvarcu zbog teškog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke prošlog ljeta u kafiću "Chill out" na Meladi, u ponedjeljak je hospitaliziran, neposredno nakon što je održao ročište na suđenju Kovačeviću, javlja Zadarski.hr.

Glasnogovornik Općinskog suda Denis Klarendić rekao nam je da je sudac Šimić prošlog tjedna nekoliko dana proveo na pretragama u zadarskoj bolnici zbog zdravstvenih problema, a nakon ročišta u ponedjeljak stanje mu se dodatno pogoršalo, pa je na dodatne pretrage otišao u Zagreb.

Istovremeno je sudac Šimić otvorio dugotrajno bolovanje, kako je naglasio Klarendić, pa je njegov predmet morao biti dodijeljen drugom sucu.

Automatskim izborom preko sustava e-spis suđenje Daruvarcu dodijeljeno je Mitri Meštrović koje je donedavno bila sutkinja Prekršajnog suda u Zadru i nema iskustva u kaznenim predmetima.

Kada će biti održano novo ročiošte na suđenju Kovačeviću, koje se na zahtjev tužiteljstva zbog zaštite digniteta žrtve odvija iza zatvorenih vrata, znat će se nakon što se nova sutkinja upozna sa stanjem spisa.

Podsjetimo, izuzeće suca Šimića na prvoj je ročištu tražio Kovačevićev odvjetnik Andrej Korljan, zbog navodnog prekoračenja sudačkih ovlasti, kao i izuzeće predsjednice Općinskog suda i predsjednika Županijskog suda o odlučivanju tim povodom, no njegov zahtjev je bio odbijen, a predmet je ostao kod suca Šimića.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo