7 MJESECI SUĐENJA

Presuda u aferi Offside: Za namještanje osuđeni na 10 mjeseci zatvorske kazne. Moraju vratiti i 1,2 milijuna kn

Dvojica optuženih osuđena su na dvije godine uvjetno, dok su ostali na 10 mjeseci zatvorske kazne

ZAGREB - Nakon sedam mjeseci suđenja u aferi Offside svih 15 nogometaša je osuđeno. Dvojica optuženih osuđena su na dvije godine uvjetno, dok su ostali na 10 mjeseci zatvorske kazne.

Sva 15-orica moraju vratiti 1, 2 milijun kuna u roku od 15 dana pod prijetnjom ovrhe.

Tereti ih se za namještanje utakmica Prve HNL, a optuženi su bili nogometaši Varteksa, Međimurja i Croatia Sesveta.

Nepravomoćnu presudu donijela je sutkinja Gordana Mihela Grahovac koja je proteklih sedam mjeseci sudila dvojici igrača Međimurja, trojici Varteksa, osmorici iz Croatia Sesveta, pomoćnom treneru toga kluba Goranu Jerkoviću te športskom direktoru Tomislavu Zubaku, sinu vlasnika kluba Zvonka Zubaka, piše T-portal.

Višemjesečna akcija USKOK-a i policije nazvana 'Offside' počela je potkraj 2009. pošto su od njemačke policije dobiveni prvi podaci o namještanju rezultata i lancu klađenja na prijeporne utakmice.

Početkom lipnja 2010. hrvatska policija je uhitila 22 osumnjičenika.

Lanac su organizirali Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljić koji su u nagodbi s USKOK-om pristali na godinu i pol dana zatvora, a državi su vratili i oko milijun eura koje su zaradili kladeći se na namještene utakmice.

Optužnicom je obuhvaćeno 12 prvoligaških utakmica od kojih je osam namješteno, a u četiri slučaja sve je ostalo na pokušaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:17