NA METI NASILNIKA

PRETUČENA SOLINJANKA U STRAVIČNOM STANJU LEŽI U BOLNICI Otkrila priču punu nasilja, droge i kompromitirajućih snimki, tvrdi da zna tko stoji iza svega

 
 Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija

U priči koju je iznijela polomljena 38-godišnja B.R., žrtva brutalnog napada u Solinu koji se dogodio u ponedjeljak pola sata prije ponoći, ima nasilja, droge, oružja, intriga, podmetanja, drukanja, slomljenih kostiju i kompromitirajućih snimki, piše Slobodna Dalmacija.

Dok leži bespomoćna s gipsom na obje noge do bedara i na desnoj ruci, slomljenim kostima lica, sašivenom nadusnicom, izbijenim zubom i podljevima po cijelom tijelu i licu, B.R. se prisjeća stravične noći.

- Čim sam ispred kuće u Solinu te noći izašla iz automobila dobila sam udarac u lice od kojeg sam pala na pod. Vidjela sam visokog muškarca i to je sve čega se sjećam od izgleda napadača jer me taj prvi udarac omamio.

Ne znam ni koliko ih je bilo, ni čime su me tukli, ni koliko dugo. Znam samo da sam u jednom trenutku vidjela svoju nogu da mi neprirodno visi i da sam pomislila kako su mi je slomili. Ostavili su me na cesti, ne znam ni tko je zvao policiju - kaže 38-godišnja B.R. iz bolničkog kreveta u KBC-u Split.

Prvo što je željela naglasiti je kako ni u kom slučaju krivci za napad nisu ni Damir Rašidagić Rašo, diler iz Vela Luke koji je prebacio posao u Split, a uhićen je prije 20-ak dana s većom količinom droge i arsenalom oružja, kao ni njen bivši dečko Igor Dokić koji je bio prijavljen da ju je maltretirao prije godinu dana.

Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija

- Rašo me pozvao večer prije nego li je uhićen te se našao sa mnom i mojom prijateljicom. Rekao je tada da ne vjeruje pričama koje su došle do njega da sam ga ja izdala kada ga je policija tražila zbog odlaska na odsluženje kazne. Rekao je: “Pumpaju me protiv tebe, žele nas posvađati. Znam da ti pakiraju i da lažu!”

Sutradan je uhićen s drogom za koju nisam ni znala da je ima. Nismo bili u vezi, ali se jedno vrijeme skrivao od policije desetak dana kod osobe s kojom sam ga ja povezala. Zašto bih ga ja onda izdala?

Prava istina je da su ga izdali oni koji meni podmeću. Oko Raše je bilo zmijsko leglo loših osoba i ja nisam njihova jedina žrtva.

Te iste osobe su već prije govorile kako će naručiti tipove u kapuljačama s palicama da se obračunaju s jednom ženskom osobom koja im je sada prijateljica. Isto tako su joj planirale podmetnuti drogu i vagu kako bi je kompromitirali. Sve sam kazala policiji kao i identitet tih osoba - iznosi pozadinu B.R.

Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija

Prema njenim riječima, da policija nađe njen iPhone, našli bi potvrdu koje osobe stoje iza napada te time i same napadače.

- Nije moguće da ne mogu locirati iPhone, a u njemu imaju potvrdu za sve što govorim. Čak i potvrda da sam se našla s Rašom i da mi nije ništa zamjerao jer je znao da nisam kriva.

Isto tako nije kriv ni Igor Dokić, moj bivši dečko. Istina je kako me bio zatočio u garaži prije godinu dana, ali nije mi ošišao kosu nego mi je samo skinuo ekstenzije. Od tada smo u korektnim odnosima te znam da mi on ne bi naudio - uvjerena je 38-godišnjakinja.

Pitaju je za priče prema kojima surađuje s policijom zbog čega je navodno i postala žrtva bestijalnog napada.

- Nisam nikakva suradnica policije, ja znam dosta policajaca, ali nisam im nikad davala podatke ni o kome. Ta priča je puštena da ispadne kako sam zaslužila ovo što mi se dogodilo.

Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija

I ta navodna snimka na kojoj ja nekoga “drukam” je dio razgovora izvučen iz konteksta i znam točno kada je snimano. Već tada sam osjetila od osobe koja je tada sa mnom razgovarala, kako me navlači na priču koja nema veze s istinom.

- Znam da se krećem u lošem društvu, ali za mnoge osobe sam mislila da su mi prijatelji. Isto tako nije istina da je taj jedan moj prijatelj koji je došao iz Srbije tamo nekog ubio, to vam je samo glupa priča.

Moja obitelj mi je odavno govorila da se maknem od svega toga, ali nažalost nisam poslušala. Upravo zbog njih ne želim izići javno s imenom i prezimenom niti da mi se vidi lice - kaže premlaćena žena.

Napadnutu ženu čeka još niz operacija, kako lica na kojem su joj polomljene kosti, tako i nogu.

Katarina Marić Banje / Slobodna Dalmacija

Ako policija ima sve spoznaje koje je B.R. iznijela, uključujući i identitet osoba koje stoje iza svega, vjerojatno će i napadači biti nađeni.

Dodatni motiv im je i činjenica da je nepoznati muškarac u četvrtak ujutro pokušao doći do nje u bolničkoj sobi u najranijim jutarnjim satima. Pobjegao je kada je vidio da nije sama i da ga je vidjela njena cimerica, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:03